Aktuelle nyheder - Værktøj & arbejdstøj

Snart slut med afskårne fingreDen nye bordrundsav vil give et mere sikkert arbejdsmiljø og vil kun skåne både virksomhed og medarbejdere for alle de økonomiske og menneskelige omkostninger, der følger med en arbejdsulykke.

Snart slut med afskårne fingre

Festool har udviklet en bordrundsav, hvor klingen stopper øjeblikkeligt, hvis fingrene kommer for tæt på. Den ventes på markedet til januar næste år

Del artiklen på

I grove træk er hver eneste bordrundsav skyld i en arbejdsulykke om året. Heldigvis er de fleste langt fra alvorlige, men ind imellem ryger der også en finger. Men det skal være slut nu.

Festool er på vej med en bordrundsav med den amerikansk udviklet ’Saw/Stop’ teknologi. Den får klingen til at stoppe inden for en tands længde, hvis en finger eller andet organisk materiale kommer for tæt på.

- Her snakker vi altså om en sav, der har 5.000 omdrejninger i minuttet, så det bliver et kæmpe skridt for et mere sikkert arbejdsmiljø. Og saven bliver en investering, der både kan spare arbejdsgiveren for udgifter til sygdom, forsinkede projekter, som følge af fravær, men især også skåne medarbejderne for alle de menneskelige og sociale omkostninger, der følger med en arbejdsulykke, fortæller landechef for Festool i Danmark Michael Petræus

Kommer om et år
Selve Saw/Stop teknologien er som nævnt en amerikansk opfindelse Festool opkøbte i 2017 og som de siden har udviklet på til det europæiske marked. Det forventes dog først at blive lanceret i Danmark til januar næste år.

- Så når vi går ud i så god tid handler det om, at hvis en tømrermester står for alligevel at skulle udskifte sin bordrundsav, så ville det være tarveligt hvis vi ikke fortalte ham, at hvis han kan trække den lidt, så vil han inden længe kunne få en ny sav, der giver et meget mere sikkert arbejdsmiljø, slutter Michael Petræus.

-jhn

Se her hvordan den nye bordrundsav med Saw/Stop teknologien virker

 

Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

9/1 2019
VærktøjAkku værktøjBefæstigelseEl værktøjIndustriel malingIndustristøvsugereIsoleringsholderKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingMaterielopbevaringRustfri skruerSikkerhedSkruerSnavsspray Eco venlig systemStål skruerTekniske produkterTyverimærkning værktøjVærktøjskasserVærktøjsmaskinerTilføj dit firma her.
Send en mail.