left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - VVS

Flere vvs-lærlinge - færre el-lærlinge

De danske el- og vvs-installationsvirksomheder indgik i første halvdel af 2019 i alt 500 uddannelsesaftaler, mens tallet for el-installationsvirksomhederne var på 1131. Typisk unge mennesker med mod på en erhvervsuddannelse

Del artiklen på

Uddannelse

Landets vvs-installationsvirksomheder indgik i første halvdel af 2019 i alt 500 uddannelsesaftaler, mens tallet for el-installationsvirksomhederne var på 1131. Dermed er der sket en stigning på vvs-området på 4,6 % ift. samme periode sidste år og et tilsvarende fald for el på ligeledes 4,6 %. Det viser nye tal fra Undervisningsministeriet.

- Der er stadig tale om et meget højt tal for begge områder, som ligger helt i top blandt alle erhvervsuddannelser, når det gælder om at byde lærlingene velkommen på arbejdsmarkedet. Det beskedne fald hos elinstallationsvirksomhederne skal ses i lyset af de meget store stigninger i antallet af uddannelsesaftaler, vi har set de seneste fem år, hvor vi har oplevet en stigning på omkring 60 %, siger Tina Voldby, der er underdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4300 virksomheder indenfor el, vvs, og metal.

Når det gælder det samlede antal lærlinge i installationsbranchen, viser de nye tal, at der er blevet langt flere af dem i virksomhederne end året før.

- Det understreger lærlingenes betydning for hele installationsbranchen og er samtidig et bevis på virksomhedernes engagement, når det gælder om at uddanne fremtidens faglærte, siger Tina Voldby.

-kj

Læs mere om VVS

30/8 2019
  • Danvak

    Danvak

    Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
  • Munters

    Munters

    Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima