Aktuelle nyheder - Byggeri

Banedanmark bygger halv kilometer lang jernbanebroBroelementer med en længde på op mod 39 meter og en vægt i omegnen af 200 ton skal monteres henover motorvejsknudepunktet, Vallensbækgrenen, over sommerferien.

Banedanmark bygger halv kilometer lang jernbanebro

Banedanmark bygger 512 meter lang jernbanebro af 19 broelementer i stål over Motorring 4 i Vallensbæk

Del artiklen på
En ny jernbanebro skal etableres over Motorring 4, Vallensbækgrenen, i forbindelse med anlæggelsen af den nye højhastighedsbane mellem København og Ringsted. Mens broelementerne løftes på plads vil trafikken over to weekender være lukket i den ene retning, mens den anden retning vil være farbar

- Det er et kæmpe projekt, vi skal i gang med. Der er valgt en løsning, hvor præfabrikerede broelementer bliver fragtet til byggepladsen og løftes på plads på stedet for at genere biltrafikken mindst muligt, siger Susanne Frank, projektchef i Banedanmark og uddyber:

- Vi kan udføre langt det meste af arbejdet ved at indsnævre kørebanen og sætte fartgrænsen ned til 80 km/t. Men det er desværre nødvendigt i to weekender helt at lukke Motorring 4 i det ene retning. Det er der, hvor vi skal løfte store bærende broelementer på plads hen over motorvejen. Det er ganske enkelt ikke muligt og sikkerhedsmæssigt uforsvarligt at gøre det med kørende trafik, mens arbejdet er i gang.

Brolementer transporteres med sneglefart
De præfabrikerede broelementer, der produceres i Polen, sejles til Korsør Havn, hvorefter de køres med særtransport frem til Vallensbæk.

På grund af de store og brede broelementer vil det ikke være muligt for personbiler eller lastbiler at passere særtransporterne. De vil blive eskorteret af politiet, og de vil køre med cirka 30 km/t frem til destinationen ved Vallensbæk.

Særtransporterne er blevet pålagt stop på ruten undervejs, så bagvedliggende trafik kan passere. Dette håndteres af politiet.

Konvoj på 20 lastbiler
I alt skal omkring 20 store lastbiler køre ruten, og de vil køre i korteger af fire lastbiler med stop undervejs på ruten. Trafikalt betyder det, at man om aftenen og nætterne mellem torsdag den 25. til søndag den 28. juni i tidsrummet mellem kl. 19.00 og 06.00 kan møde disse meget store transporter på Vestmotorvejen.

Arbejdet med at etablere den nye jernbanebro gik i gang i starten af 2015 og forventes færdig i slutningen af 2016. Banen åbner i december 2018.

-jhn


Fakta:

Spærring af motorvejen

Vallensbækgrenen, strækningen fra Ishøj Stationsvej til og med Vallensbæk Sø, vil være lukket for trafik i følgende perioder:

Nordgående retning:Fredag den 26. juni kl. 19.00 til mandag den 29. juni 2015 kl. 06.00.

Sydgående retning: Fredag den 24. juli kl. 19.00 til mandag den 27. juli 2015 kl. 06.00.

Om ny M4-broen:

Broen bliver 512 meter lang
Broen består af 19 broelementer i stål
Stålelementerne er 6 meter brede, og det største element er over 39 meter langt og vejer i omegnen af 250 ton
Der skal bruges 3600 ton stål til konstruktionen
Til støbning af over- og underbygning skal der bruges 8639 m3 beton

Læs mere om Byggeri

16/6 2015
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.