scroll
Juelsminde Gruppen træder ud af XL-Byg
Indkøbsdirektør Johnny Rosendahl (tv.), salgsdirektør Jens Erik Kristensen og adm. direktør Martin Rosendahl (th.) udgør ledelsen i Sjakk, der her har taget opstilling foran hovedkontoret i Hedensted

Juelsminde Gruppen træder ud af XL-Byg

Fra 1. juli bliver Juelsminde Gruppen til Sjakk og en del af indkøbsforeningen Jydske Byggecentre

Af Louise Skjellum Strøbech

Der er allerede sket en hel del i Juelsminde Gruppen, siden den for et halvt år siden blev solgt til Mads Kloster fra Kloster A/S, der beskæftiger sig med vejtransport, og Michael Mortensen fra HM Entreprise i Horsens, der har 45 års erfaring med jordarbejde, byggemodning, kloak, beton og belægning.

Hurtigt stod det dog klart, at salget ikke faldt i god jord hos XL-Bygs bestyrelse.

- Vi kunne simpelthen ikke få lov at blive, fordi XL-Bygs bestyrelse ikke ville acceptere den ene af vores ejere i deres ejerkreds. Den anden ønskede ikke at stå alene med ejerskabet, så vores to ejere besluttede hurtigt, at hvis ikke de vil have os, så vil vi heller ikke være der. Så nu kommer vi til at stå på egne ben, og kan selv bestemme hvilke varer, vi vil have på hylderne, fortæller adm. direktør i Juelsminde Gruppen, Martin Rosendahl til fagbladet Puff.

Nyt kædenavn: Sjakk
Kæden vil frem til 1. juli fortsat være medlem af XL-Byg, men herefter kommer der til at ske ting og sager: Trælasten i Juelsminde lukker. Hovedkontoret er allerede flyttet til Hedensted, og kæden skifter navn til Sjakk med sloganet en-to-træ-afsted. Samtidig overgår den nye gruppe med de snart fem trælaster i Hedensted, Give, Egtved, Ejstrupholm og Haarby til indkøbs- og markedsføringssamarbejdet Jydske Byggecentre.

- Vi glæder os rigtig meget til selvstændigheden. Vi har en rigtig stærk økonomisk platform, som vi vil bruge til at udvikle den nye trælastkæde med over de kommende år. Når Juelsminde ikke længere er en fokusby for os, betyder det jo ikke, at andre byer ikke kunne være interessante for os, siger Martin Rosendahl, der endnu ikke ønsker at uddybe kædens nye koncept.

Det overordnede mål er dog meldt ud: at vækste den samlede forretning i Sjakk til nye højder.

Renoverer alle butikker
Martin Rosendahl kan dog røbe, at hans egen omfattende erfaring med salg af beton fra ansættelser i IBF, Grindsted Betonvarefabrik, Unicon og VTB Beton vil komme hans nye arbejdsgivere til gode:

- Det er et sortiment, som vi har en helt klar mulighed for at tage ind som et ekstra ben. Det bliver nyt, da beton er noget, vi ikke har gjort det så meget i før, siger Martin Rosendahl, der har haft travlt i løbet af det første halve års ansættelse.

- Vi har allerede fået ansat de første 15 nye medarbejdere i både butik og trælast, på pladsen og i en ny marketingafdeling, som skal samarbejde med Jydske Byggecentre og som f.eks. er i fuld gang med at lave vores egen hjemmeside. Samtidig er vi i gang med at renovere alle butikkerne, og i Hedensted er vi i gang med at udvide pladsen med 10.000 m2. Det bliver en fast plads, hvor der bliver plads til nye varegrupper, siger Martin Rosendahl uden at sige for meget.

13/6 2018