LCA
LCA
scroll
NCC gøder egen have
I Matematikcenter er det studerende eller folk med job inden for de naturvidenskabelige og tekniske fagområder, som frivilligt hjælper børn og unge med matematik.

NCC gøder egen have

NCC indgår sponsorsamarbejde med Matematikcenter. Matematisk forståelse spiller en rolle i mange fag, også for kommende medarbejdere i bygge- og anlægsbranchen

NCC er ny hovedsponsor for den frivillige organisation Matematikcenter, der driver lektiecaféer i hele landet. Med sponsoratet kan Matematikcenter nu udvide tilbuddet om gratis lektiehjælp i matematik til elever i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne over hele landet.

- Samarbejdet med NCC har stor betydning for Matematikcenters udvikling over de næste år, og ikke mindst for de børn og unge der får en hjælpende hånd, fortæller Bolette Møller Jensen, frivilligkoordinator i Matematikcenter.

- I Matematikcenter arbejder vi for at skabe begejstring og bedre forståelse for matematik og naturvidenskab blandt børn og unge. Med det nye samarbejde kan vi bl.a. vise potentialet i en erhvervsrettet eller teknisk uddannelse, som kan føre til job f.eks. i NCC, tilføjer hun.

Mangel på ingeniører
Danmark vil i 2025 mangle 13.500 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater. Det viser en prognose fra Engineer the Future, Danmarks nye teknologiske alliance, som vil bane vejen for flere ingeniører og teknologieksperter.

En af årsagerne er, at for mange mangler interesse for og lyst til matematik og andre naturfag. Og udsigten til mangel på arbejdskraft er også en af grundende til, at NCC har valgt at indgå et samarbejde med Matematikcenter.

- Matematisk forståelse spiller en rolle i mange fag, også i bygge- og anlægsbranchen. Arbejdet med matematiske beregninger og formler danner grundlag for alle vores byggerier og er et vigtig værktøj, hvad enten du er håndværker eller ingeniør. NCC har et stort behov for at rekruttere ingeniører, derfor vil det også gavne os, at børn og unge bliver endnu bedre til matematik, siger HR udviklingsdirektør, Louise Sjøntoft, NCC Construction Damark.


- Vi har et stort behov for at rekruttere ingeniører, derfor vil det også gavne os, at børn og unge bliver endnu bedre til matematik, siger HR udviklingsdirektør, Louise Sjøntoft, NCC Construction Danmark.

Lysten skal genfindes
I Matematikcenter er det studerende eller folk med job inden for de naturvidenskabelige og tekniske fagområder, som frivilligt hjælper børn og unge med matematik.

-Vores prioritet er først og fremmest at hjælpe børn og unge med deres lektier og afleveringer uden for undervisningen. Vi oplever også, at de frivilliges begejstring for matematik smitter af på eleverne, fortæller Bolette Møller Jensen.

Samarbejdet mellem NCC og Matematikcenter er treårigt og omfatter ligeledes Matematikcenters søsterorganisationer i Sverige (Mattecentrum) og i Norge (Mattesenter).

-cmn

31/8 2015