Aktuelle nyheder - EntreprenørMateriel

Danske virksomheder hjælper til og sender entreprenørmaskiner til UkraineDe første maskiner forventes at være ved den polsk/ukrainske grænse den 5. maj.

Danske virksomheder hjælper til og sender entreprenørmaskiner til Ukraine

I et offentligt-privat samarbejde mellem staten og DI og med bidrag fra en række private fonde bliver der sendt for 40 millioner kroner entreprenørmaskiner fra Danmark til Ukraine. Staten dækker halvdelen af udgifterne

Del artiklen på

Mange gader i Ukraine er blevet pulveriseret, efter Rusland har invaderet landet, og der er et stort behov for oprydning og genopbygning for at gøre de berørte områder anvendelige til beboelse igen.

Derfor sender Danmark nu 35 entreprenørmaskiner afsted mod Ukraine for at hjælpe med oprydningsarbejdet. Entreprenørmaskinerne, som Danmark fra i dag og i de kommende dage og uger sender til Ukraine, omfatter bl.a. gravemaskiner, damptromler, lastbiler, dumpere, frontlæssere, trailere til tungt udstyr, gummiged mv. Der er tale om brugte, men velfungerende entreprenørmaskiner, og det er den ukrainske regering, som har efterspurgt de specifikke maskiner.

Der er tale om en donation til humanitære formål, og donationen sker i et offentligt-privat samarbejde mellem staten og DI og med bidrag fra en række private fonde.

Erhvervsministeriet vil i samarbejde med DI og de involverede fonde i den kommende tid fortsætte arbejdet med at donere entreprenørmaskiner til den ukrainske regering. Der er i alt afsat en ramme på 40 mio. kr. til finansiering af indkøb og donation af entreprenørmaskiner til Ukraine, hvoraf staten betaler 20 mio. kr. og hvor blandt andet Novo Nordisk Fonden, Poul Due Jensens Fond og Lego Fonden betaler 5 millioner kroner hver.

- Situationen i Ukraine er helt forfærdelig, og fra dansk side vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe det ukrainske folk. I dag sender vi derfor de første entreprenørmaskiner ned til de krigsramte byer, så de kan hjælpe med at rydde op og genopbygge gader, hvor der engang lå skoler, børnehaver og boligblokke. For kort tid siden levede millioner af ukrainske familier et helt almindeligt liv, men det har Putins utilgivelige træk ændret på, siger erhvervsminister, Simon Kollerup (S) og tilføjer:

- Jeg er stolt over, at danske fonde sammen med staten har bidraget til denne humanitære donation, der skal hjælpe med at genopbygge deres hjemland igen, og jeg vil samtidig også gerne takke DI og de involverede virksomheder for et godt samarbejde om donationen.

Erhvervsstyrelsen står for den praktiske udførelse ift. indkøb af maskiner og koordinering med myndigheder i Ukraine, mens Beredskabsstyrelsen bistår med koordinering af transport til den ukrainske grænse. 

-dc

Læs mere om EntreprenørMateriel

2/5 2022
EntreprenørmaskinerBrancheforeningByggerådgivningContainerContainer, BrugteContainer, IsoleretContainer, KøbContainer, LejeDræningHavnerenoveringHejsHydrauliske pumperKran UdstyrKranerLifteLiftudlejningLøfteudstyrMaskinstyringMaterielopbevaringMinilæsserNaturgenopretningNedskæring og demonteringOversvømmelserPavillonerRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftStigerStilladserTeleskoplæsserUdlejningVakuumløfterTilføj dit firma her.
Send en mail.