Aktuelle nyheder - EntreprenørMateriel

’De tvinger os til at spænde hjelmen’ Fyns Kran Udstyrs administrerende direktør, Carsten Møller Sørensen – der her trykker oberstløjtnant Søren Høst i hånden – erklærer sig ydmyg og stolt over at kunne udbygge samarbejdet med Forsvaret.

’De tvinger os til at spænde hjelmen’

Forsvaret og Fyns Kran Udstyr har underskrevet en aftale om leverancer af løfteudstyr, surringsmateriel og kraner til en potentiel værdi på mellem 60 og 70 millioner kroner. Fyns Kran Udstyr glæder sig over, at Forsvaret stiller høje krav til leverandøren

Del artiklen på

Af Daniel Christensen

Fyns Kran Udstyr har underskrevet en 4-årig kontrakt med Forsvaret om samtlige leverancer af løfteudstyr, surringsmateriel samt kraner til Forsvarets enheder og værksteder. Kontrakten omfatter både Hæren, Flyvevåbenet, Søværnet, Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen.

I praksis betyder det, at lige så snart der opstår et behov, kan de gribe telefonen hos Forsvaret og ringe til Fyns Kran Udstyr, som så leverer den ønskede værkstedskran eller løftemagnet, eller hvad det måtte være.

- Vi skal understøtte og kunne bistå med de elementer, der bliver behov for. Og eftersyn og service osv. Det er mange forskellige varekategorier, som løbende anvendes i Forsvaret. Og givetvis i en højere frekvens fremadrettet. Der ligger jo et nyt forsvarsforlig lige om hjørnet. Vi tror, det er et rigtig godt tidspunkt at lave sådan en aftale. Også når man ser på den aktuelle verdenssituation, siger administrerende direktør i Fyns Kran Udstyr, Carsten Møller Sørensen.

I den slags udbud, som Fyns Kran Udstyr har vundet, er det prisen, der er kernen. Ifølge Carsten Møller Sørensen er prisen 80 % af evalueringsprocessen, mens de sidste 20 % er leveringstiden. Aftalens værdi anslås til at være mellem 60 og 70 mio. kr. afhængig af Forsvarets løbende behov.

Mulige prisstigninger kan gøre det til en ’halvdum aftale’
Med en aftale i den størrelsesorden er potentielle internationale konflikter ikke det eneste i ’den aktuelle verdenssituation’, som Fyns Kran Udstyr har været nødt til at tage med i overvejelserne, inden de bød på opgaven.

- Det er en fire års aftale med bindende priser, hvor der så er mulighed for nogle små justeringer. Og der er markedets aktuelle prisstigninger generelt en stor udfordring. Så vi har været meget grundige med at få opdateret dagsaktuelle priser henover sommeren og få lavet en risikovurdering af, hvad vi kan forvente af udviklingen, siger Carsten Møller Sørensen og fortsætter:

- I vores bud har vi så beregnet den pris, vi mener, det skal koste, og som vi kan stå inde for over en længere periode. Prisen er fast, men kan indeksreguleres en gang om året. Og så er der lagt en mulighed for en ekstraordinær indeksregulering ind i kontrakten. Det offentlige er jo også klar over, hvordan situationen er i øjeblikket. Men det er stadig ret begrænset indenfor nogle ganske små marginer. Vi kan godt risikere at stå med en halvdum aftale, hvis priserne fuldstændig eksploderer. Men det er en af grundbetingelserne ved at vinde den type udbud.

Må spænde hjelmen
Aftalen mellem Fyns Kran Udstyr og Forsvaret er todelt. Den indeholder også en forlængelse af en fire år gammel aftale i en lidt mindre størrelsesorden om martineudstyr. Og netop fordi parterne i forvejen havde et vellykket samarbejde, var Carsten Møller Sørensen meget interesseret i at få den store aftale i hus.

- Den gamle aftale på det maritime område har givet os en god fornemmelse af, hvad vi skal kunne for at være leverandør til Forsvaret. Vi har haft et godt og tæt samarbejde de seneste fire år. Forsvaret er en enormt spændende kunde. De stiller høje krav, og det er med til at udvikle os. Det er både til gavn for forretningen og for vores andre kunder. De tvinger os til at spænde hjelmen. Det gælder ting som dokumentation, leveringshastighed og at gøre tingene efter bogen. Vi har sat alle sejl ind på at få den her aftale i hus. Med den risiko, det indebærer. Og det er vilkårene, når vi taler offentlige udbud. Det offentlige skal selvfølgelig købe billigst muligt ind. Det er vores alles skattekroner, der går til det, siger han.

Læs mere om EntreprenørMateriel

18/10 2022
EntreprenørmaskinerBrancheforeningByggerådgivningContainerContainer, BrugteContainer, IsoleretContainer, KøbContainer, LejeDræningHavnerenoveringHejsHydrauliske pumperKran UdstyrKranerLifteLiftudlejningLøfteudstyrMaskinstyringMaterielopbevaringMinilæsserNaturgenopretningNedskæring og demonteringOversvømmelserPavillonerRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftStigerStilladserTeleskoplæsserUdlejningVakuumløfterTilføj dit firma her.
Send en mail.