Aktuelle nyheder - EntreprenørMateriel

Første hydrauliske Potain bomkran i Danmark leveret Som de første i Danmark har EUC Nordvestsjælland anskaffet sig en Potain bomkran model MRH 125 fra Ajos. Her er servicemontør Kenneth Lynge Nielsen i gang med monteringen.

Første hydrauliske Potain bomkran i Danmark leveret

SPONSORERET INDHOLD: EUC Nordvestsjælland har lejet en Potain bomkran hos Ajos for en periode på 10 år

Del artiklen på

Samarbejdet mellem Ajos og den franske kranproducent Potain går mange år tilbage, og som dansk forhandler har Ajos solgt og udlejer en bred vifte af kraner fra Potain til danske kunder. Alligevel har en af de nyeste leveringer hjemme i kategorien ’sjældenheder’.

Der er tale om en hydraulisk Potain bomkran model MRH 125, der har skinnekørende undervogn. Den har en bomlængde på 30 meter, en mastehøjde på 20 meter, og så kan den løfte op til otte tons.

- Det særlige ved kranen er det hydrauliske løft af bommen. Det er ikke første gang, vi bringer en bomkran ind på det danske marked, men denne nye hydrauliske bomkran har ikke tidligere været i Danmark, siger Jørgen Saaby, teknisk chef i Kraner og Hejs i Ajos.

Kunden til kranen er EUC Nordvestsjælland, som vil anvende kranen i undervisningen af kranførere.

- De har lejet kranen for en periode på 10 år. I aftalen er der aftale en købsoption, som EUC kan aktivere undervejs, siger afdelingschef for Kraner og Hejs, Jørn Rauff Larsen.

Ankom adskilt
Forud for aftalen er gået en fælles inspektion mellem Jørn Rauff Larsen og faglærer Roland B. Olsen fra EUC på entreprenørmessen Bauma i München i foråret. Her var kranen udstillet og Potains specialister til rådighed, og EUC kunne således få afklaring på sine spørgsmål. I den efterfølgende budrunde leverede Ajos i EUC Nordvestsjællands øjne det bedste tilbud, og en aftale faldt på plads.

Netop nu er Ajos montører ved at lægge sidste hånd på opførelsen af bomkranen hos EUC. Den forventes klar til brug i undervisningen i slutningen af uge 49.

- Den ankom fuldstændig adskilt fra den franske producent, så vi har været grundige med at samle den. Vi er mest vant til at montere udlæggerkraner. Det er ikke den første bomkran, vi monterer, men da det er den første hydrauliske bomkran i Danmark nogensinde, har vi været ekstra grundige med monteringen, siger Jørgen Saaby.

Bomkraner er der ikke stor tradition for i Danmark, påpeger Jørgen Saaby, som dog sagtens kan se den anvendt til formål herhjemme. Især som udlejningsobjekt.

At EUC Nordvestsjælland er den første kunde i Danmark til MRH 125, glæder Jørn Rauff Larsen.

- Vi er altid glade for at kunne levere til uddannelsesinstitutioner i Danmark. Potain er en markedsledende leverandør, som vi har samarbejdet med i mange år, og hvis kraner har løst mange opgaver for danske kunder. Jeg er overbevist om, at EUC Nordvestsjælland får stor glæde af deres nye redskab til undervisningen, siger han.

Læs mere om EntreprenørMateriel

4/12 2019
EntreprenørmaskinerBelysningBrancheforeningByggepladsindretningByggestrømDræningGummihjulslæsserHavnerenoveringHejsHydrauliske pumperKontorvogneKranerLandmålingLasereLifteLiftudlejningMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNaturgenopretningNedskæring og demonteringOpvarmningOversvømmelserPavillonerRendegraverRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftSemimobilkranerStigerStilladserTårnkranerTeleskoplæsserUddannelseUdlejningVakuumløfterVejesystemerTilføj dit firma her.
Send en mail.