Aktuelle nyheder - EntreprenørMateriel

Giver udlejningsforretningen et boost Der er ikke plads til lifte og gravemaskiner i alle Starks byggecentre. De forretninger der har plads til ’det helt store proff-grej’, vil derimod fungere som fælleslager for nærliggende forretninger

Giver udlejningsforretningen et boost

Der skal være udlejningsafdeling i mange flere Stark-forretninger. 23 forretninger med udlejning til erhvervskunder skal udvides til over 30

Del artiklen på

Miljø - Bærdygtighed

Af Louise S. Strøbech


Siden starten af året er der sket store ændringer i Starks udlejningsafdeling. Kæden har valgt, at der på sigt skal være udlejning i størstedelen af alle kædens trælaster og ansatte derfor Henrik Hjorth Osbæck som head of rental i Stark Danmark i slutningen af 2018. Han har 30-års erfaring fra udlejningsbranchen som bl.a. chauffør, mekaniker, sælger og divisionsdirektør fra bl.a. Dansk Lift, Ah Lift, Ramirent og mange år hos BMS.

- Det vi gør nu afviger fra den almindelige udlejningsbranche ved, at vi kan læne os op ad Stark, som har forretningerne i forvejen. Og kunderne, siger Henrik Hjorth Osbæck til BygTek. Han forventer at nå op på ca. 30 udlejningsforretninger i Stark-regi i år.

Stark Udlejning har siden januar ansat ca. 15 nye medarbejdere, bl.a. ledere af de nye udlejningsafdelinger, en national salgschef og sælgere til store dele af de trælaster, der ligger i et sydligt bælte hen over Jylland, Fyn og Sjælland, bl.a. til de fire Stark-forretninger, der ligger indenfor 10 km fra hinanden i Aarhus-området.

Senere skal der findes folk til satsningen længere nordpå i Jylland, hvor bl.a. Viborg, Hobro, Randers og Aalborg skal have nye udlejningsafdelinger tilknyttet de allerede eksisterende byggecentre.

- Indenfor kort tid skal vi have ansat fem mere, bl.a. til den helt nye trælast i Hørsholm, som de er i fuld gang med at bygge. Her skal udlejningsafdelingen stå klar 1. januar. Planen er, at de 23 forretninger, hvor vi servicerer erhvervskunder fra i dag, skal udvides til over 30, siger udlejningschefen.

Proff-grej fra fælles lagre
Flere af Starks afdelinger har velegnede forhold til, at der her kan findes plads til det Henrik Hjorth Osbæck kalder ’det helt store proff-grej’, f.eks. lifte, skurvogne og gravemaskiner. Andre steder med mere begrænset plads og måske knapt så mange erhvervskunder bliver der et stort standardsortiment af f.eks. pladevibratorer, vinkelslibere, håndværktøj m.v. Kædens landsdækkende logistikløsning gør dog, at alle enheder kan trække på det helt store materiel fra det nærmeste lager.

- Der er ingen grund til, at alle forretninger skal have alt det proff-materiel, der fylder rigtig meget. Der er heller ingen grund til at have 20 lifte hvert sted. På sigt bliver det sådan, at der vil foregå en eller anden form for udlån forretningerne i mellem, og at proff-grejet kommer fra de fælles lagre, hvor de har plads til meget grej. F.eks. er der god plads i Glostrup, Odense, Kolding, Esbjerg og på Frederiksberg, så herfra kører vi blot materiellet til nærmeste forretning eller direkte ud til byggepladsen. Vi kalder det flydemateriel, forstået på den måde, at det ikke er den enkelte trælast, der ejer materiellet. Vi køber ind til fælles forbrug. På den måde køber vi heller ikke for meget, siger Henrik Hjorth Osbæck.

Kun emissionsfri maskiner – med tiden
Han kan desuden berette, at Stark inden udgangen af året forventer, at alle udlejningsmaskiner, der leveres fra Frederiksberg, og som i dag kører på almindeligt brændstof, vil være gået over til den mere miljøvenlige Hydrogenereret Vegetabilsk Olie (HVO).

HVO er en moderne type dieselbrændstof produceret på forskellige biologisk baserede kilder som f.eks. spildolie, rapsolie, palmeolie og animalsk fedt. Ved at anvende disse energikilder opnås en meget stor indvirkning på den samlede reduktion af drivhusgasser. Ved at bruge HVO-diesel kan man nå op på 90 % reduktion af CO2-udslippet sammenlignet med standarddiesel.

- Når alle vores leverandører har sagt ok til, at vi kan bruge HVO-diesel, uden at det påvirker motorerne, vil vi komme et stort skridt videre i vores stræben efter en mere miljøvenlig udlejning. Det gør en kæmpe forskel for miljøet med en reduktion i udledningen på 90 %, og det kommer selvfølgelig også de, der betjener maskinerne, til gode rent sundhedsmæssigt, forklarer Henrik Hjorth Osbæck. Fremadrettet håber han, at alle maskiner kan overgå til det mere grønne brændstof uden at gå på kompromis med brændstoflogistik, motorkraft udstødningssystemer eller emissioner.

Artiklen fortsætter under billedet...
Stark ser frem til, at alle leverandører siger god for, at den mere miljøvenlige HVO-diesel kan bruges i udlejningsmateriellet. Dermed vil byggevarekæden komme et stort skridt videre i sin stræben efter en mere miljøvenlig udlejning.

Ingen tomme lastbiler
De af Stark Udlejnings diesel- og benzindrevne materiel, der kan erstattes med emissionsfri maskiner på batteridrift, vil på sigt blive skiftet ud. Det kunne f.eks. være lifte, pladevibratorer og gravemaskiner, fortæller Henrik Hjorth Osbæck.

- Miljømæssigt er de maskiner, der kører på batteri, meget bedre, ligesom støjen reduceres væsentlig. Vi ser bl.a., at de er meget længere fremme på det her område i Oslo og Stockholm, så jeg tror, alt materiel bliver skiftet, men vi bliver nødt til at vente på leverandørerne, for der er allerede god efterspørgsel, siger Henrik Hjorth Osbæck, der lover, at Stark er klar til at leve op til Københavns Kommunes mål om emissionsfri byggepladser i 2025.

Af andre grønne tiltag, Stark har foretaget, er outsourcing af transporten af udlejningsmateriel til en vognmandsforretning, som har andre maskiner end blot Starks på ladet, når turen går til byggepladserne. Det sparer miljøet for de mange kilometer med tomt lad hjem fra byggepladserne, som man ellers ofte ser.

- Det er umuligt for en materieludlejer at finde den sammen mængde kørsel som en vognmand, og det resulterer i en masse tomme kilometer. Det vil vi gerne undgå, slutter han.

Læs mere om EntreprenørMateriel

18/11 2019
EntreprenørmaskinerBelysningBrancheforeningByggepladsindretningByggestrømDræningGummihjulslæsserHavnerenoveringHejsHydrauliske pumperKontorvogneKranerLandmålingLasereLifteLiftudlejningMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNaturgenopretningNedskæring og demonteringOpvarmningOversvømmelserPavillonerRendegraverRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftSemimobilkranerStigerStilladserTårnkranerTeleskoplæsserUddannelseUdlejningVakuumløfterVejesystemerTilføj dit firma her.
Send en mail.