scroll
Kører længere på en opladning, end man skulle tro MCH Messecenter Hernings folk klarer alskens opgaver med de el-drevne Manitou-bomlifte. Fra justering af lamper til store projekter med opbygninger til de store messer.

Kører længere på en opladning, end man skulle tro

Liftudlejer har skiftet tre diesel-bomlifte med tre nye Manitou el-maskiner

Det burde være nemt at anvende en el-drevet bomlift. Det er det også. Og indtil videre har kunderne været imponerede over de nye Manitou 200ATJe-lifte, der har gjort deres entré i flåden hos den store maskin- og materieludlejer Brunsgaard i Herning.

- Kunderne er overraskede over, hvor lidt Manitou-liftene skal oplades. De kører generelt meget længere på en opladning, end man forventer, fortæller Jesper Norrild, der er afdelingsleder for lifte, teleskoplæssere og diverse materiel hos den midtjyske storudlejer.

Og Brunsgaard har en helt klar plan: Der skal konverteres helt til el-maskiner, hvor det overhovedet er muligt. Det er det blandt andet på lift-fronten, hvor de tre nye Manitou 200ATJe bomlifte har taget over efter tre identiske maskiner på dieseldrift.

Det enkle og overskuelige kontrolpanel gør det nemt at manøvrere Manitou 200ATJe.

Stort set støjfri
- Først købte vi en enkelt. Da vi havde set den i drift og fået de første erfaringer med den, sendte vi besked til Scantruck om, at de godt kunne levere to mere, siger Jesper Norrild.

- Det har været nemt og ukompliceret. El-maskinerne ligner 99 % de diesel-maskiner, de har afløst. De kan det samme, og så er der gevinster oveni. Blandt andet er vores lejere glade for, at de nu kan tale sammen, mens liftene arbejder, fordi el-driften er stort set støjfri. Det er også en fordel, når de både inden- og udendørs skal arbejde i områder, hvor der er krav om lavt støjniveau og ingen emission, forklarer Jesper Norrild.

Brunsgaard er særdeles godt kendt med Manitou-maskiner – både el- og dieseldrevne. Udlejningsflåden rummer ikke færre end 17 Manitou-bomlifte og tillige et præcis tilsvarende antal teleskoplæssere fra den franske producent.

Fast arbejde
De tre nye bomlifte har haft fast arbejde fra første dag, de ankom til Brunsgaard. De kørte nemlig direkte videre til ventende kunder. To kører nu på et storbyggeri i Kolding, mens en 200ATJe arbejder lokalt med alskens forskellige opgaver hos MCH Messecenter Herning.

- Den kører i realiteten fast hos messecentret, som lejer nogle af vores lifte på halvårsbasis, siger Jesper Norrild.

De elektriske Manitou-lifte er skabt over den terrængående bomlift 200ATJ, som har fået tilføjet et lille ’e’ som markering af, at de er batteridrevne. Bortset fra at der altså er el i tanken i stedet for diesel, er der ingen forskel. Platformshøjden er 18 meter, og det giver en arbejdshøjde på 20 meter. Der er kapacitet til 230 kg i arbejdskurven og dermed to mand medbringende værktøj. Liftens rækkevidde er 11,57 meter.

-dc

24/10 2022