Aktuelle nyheder - EntreprenørMateriel

Ny mand i spidsen for nordisk kranmastodontMorten Heli-Hansen er uddannet økonom og har senest været leder af Nordic Crane i Sverige. Nu udvides hans rolle fra at være direktør for den svenske forretning til hele Norden.

Ny mand i spidsen for nordisk kranmastodont

Nordic Crane, trådte i 2022 ind på det danske marked, og nu gennemfører krankoncernen flere strategiske organisationsændringer for at ruste virksomheden til yderligere vækst i Norden

Del artiklen på

2022 bød på flere milepæle for Nordens største kranvirksomhed, Nordic Crane, men helt særligt var virksomhedens første skridt ind på dansk marked med opkøbet af 70 % af danske Kran-Kompagniet. I 2023 og styrker organisationen sig yderligere.

Fra den 15. februar tiltræder Morten Heli-Hansen som ny administrerende direktør i Nordic Crane. Han er uddannet økonom fra Copenhagen Business School og har de seneste 12 år haft sin gang i koncernen som leder af Nordic Crane i Sverige. Nu udvides Morten Heli-Hansen rolle fra at være direktør for den svenske forretning til hele Norden.

Derudover tiltræder administrerende direktør for Kynningsrud-gruppen og tredje generation af Kynningsrud-familien, Pål Kynningsrud, som bestyrelsesformand for Nordic Crane. Nordic Crane er en del af Kynningsrud-gruppen, som har hovedkontor i Halden, Norge, og har i dag aktiviteter inden for forretningsområderne kran, ejendom, byggeri og boligudvikling.

Harald Kynningsrud, der overtog forretningen i 1970 fra sin far, Bjarne Kynningsrud, giver dermed posten som bestyrelsesformand videre, men fortsætter i bestyrelsen for Nordic Crane som bestyrelsesmedlem.

- Udnævnelserne skærper Nordic Cranes engagement i branchen og styrker markedspositionen i Norden. For os er det vigtigt altid at være på forkant med udviklingen, og vi stræber altid efter at kunne tilbyde vores kunder de bedste løsninger gennem kompetente medarbejdere og miljøvenlige maskiner, siger Pål Kynningsrud.

Yderligere styrker Nordic Crane sin Heavy Lift-afdeling med nyansættelsen af Paul Karlsen som afdelingsleder. Heavy Lift-afdelingen udfører ingeniørarbejde og særligt omfattende opgaver med store larvekraner, avancerede løftesystemer og selvkørende trailere (SPMT), og Paul Karlsen kommer til krankoncernen med stor international erfaring fra projekter, der involverer løft og flytning af store konstruktioner med vægt op til flere tusinde tons.

Nordic Crane, der blev etableret i Norge med historie tilbage fra 1946, er i dag førende inden for mobilkraner, lastbilkraner og transporttjenester med over 350 maskiner og 400 medarbejdere i Danmark, Norge og Sverige. Danske Kran-Kompagniet solgte i juni 2022 70 % af virksomheden til Nordic Crane, der dermed blev Nordens største operatør på både det norske, svenske og danske marked.

-dc

Læs mere om EntreprenørMateriel

16/2 2023
EntreprenørmaskinerBrancheforeningByggerådgivningContainerContainer, BrugteContainer, IsoleretContainer, KøbContainer, LejeDræningHavnerenoveringHejsHydrauliske pumperKran UdstyrKranerLifteLiftudlejningLøfteudstyrMaskinstyringMaterielopbevaringMinilæsserNaturgenopretningNedskæring og demonteringOversvømmelserRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftStigerStilladserTeleskoplæsserUdlejningVakuumløfterTilføj dit firma her.
Send en mail.