Med et såkaldt ’ergomurerstillads’ kan man arbejde flere steder på én gang Peri Up Flex er et stiladssystem, der med sine mange tilpasningsmuligheder sikrer fleksible arbejdsforhold. Stilladset er enkelt og hurtigt at montere og har høj bæreevne.

Med et såkaldt ’ergomurerstillads’ kan man arbejde flere steder på én gang

Opførslen af Håndværkskollegiet i Horsens er i fuld gang, og de første spirende håndværkere kan se frem til at flytte ind fra september i år. Aros Stillads har kunnet spare både tid og kræfter takket være det fleksible og ergonomiske Peri Up Flex-stillads

Byggeriet af Håndværkskollegiet i Horsens skal afspejle de kommende beboere og deres stolte håndværksfag. Derfor er der fra totalentreprenøren Nordsterns side lagt vægt på en høj håndværksmæssig kvalitet og flot arkitektur.

Opmærksomheden på håndværkerne og deres arbejdsforhold kommer bl.a. til udtryk i valget af stillads. Det fortæller Tommy Bugge, som er medindehaver af Aros Stillads, der har stået for stilladsentreprisen i projektet.

- Jeg fremlagde for mureren og entreprenøren, at det ergonomiske stillads, Peri Up Flex, ville være det helt rigtige valg til byggeriet. Det sparer mureren for mange løft om dagen, fordi han ikke skal flytte hele dæklaget, men kun konsoldækkene. Det gør arbejdet både nemmere og hurtigere for alle parter, siger Tommy Bugge.

Hos Peri kan de nikke genkendende til de fysiske fordele ved netop deres Peri Up Flex-stillads, der i daglig tale også bliver kaldt et ergomurerstillads:

- Stilladset er mere ergonomisk for en murer, der udfører sit arbejde mellem knæ og skulderhøjde. Det har en indvendig konsol, som kan flyttes for hver meter, forklarer Dennis Ingemann Jensen, der er salgsingeniør for stilladser hos Peri.

Sparer måneders arbejde
Lige netop denne type stillads har været fordelagtigt, fordi man har haft mulighed for at lave en totalinddækning af byggeriet.

- Med inddækningen har man kunnet udføre flere processer samtidig. Man kunne f.eks. lave tag og vinduer, imens murerarbejdet var i gang. Det sparer måneders arbejde, siger Dennis Ingemann Jensen.

Peri Flex giver nemlig murerne en høj grad af fleksibilitet både i opsætningen og udførslen af arbejdet.

- Den øgede fleksibilitet er meget bedre for mureren og ergonomien, og det er også derfor, vi kalder det et ergomurerstillads. Det var dog nyt for mange af murerne at skulle prøve stilladset, fortæller Tommy Bugge, der selv har brugt systemet i mange år.

Han tilføjer:

- Det krævede en omstilling at gøre noget andet end det, de plejer, men der var stor tilfredshed med løsningen.

Det ergonomiske Peri Up Flex-stillads giver mulighed for helt nye arbejdsgange, der byder på mere frihed:

- Med den gamle metode er mureren meget låst til et sted, hvorimod han med ergomurerstilladset kan arbejde flere steder på én gang, fortæller Tommy Bugge, der dog tilføjer, at Peri Up Flex-stilladset er en tilvænningssag:

- Det er en omstilling for mureren, for det er langt fra det, han plejer at gøre. Han skal ind i en ny arbejdsvane, siger han.

Et grønt byggeri
Kollegiet er bygget ud fra store, grønne ambitioner, der skal afspejle fremtidens byggeri. På den måde får de kommende håndværkere miljøvenlige materialer, genanvendelse og morgendagens byggeformer helt ind under neglene i de nye boliger.

Den bæredygtige tankegang kommer bl.a. til udtryk i materialevalget, hvor byggeriet er beklædt med genbrugsmursten. Indvendigt er der anvendt en konstruktion i CLT, og det er totalentreprenøren Nordsterns første byggeri i de stærke massivtræselementer bestående af brædder limet sammen i lag. Sammenlignet med materialer som f.eks. beton eller stål har træ et lavere klimaaftryk.

Byggeriet forventes færdigt i slutningen af 2023, hvor 84 fremtidige håndværkere kan flytte ind i lejlighederne. Her kan de også benytte fællesarealer og værkstedsfaciliteter til at bygge gode relationer og udvikle deres faglighed.

-dc

9/6 2023
  • Sikkerhed i højden det vigtigste

    Sikkerhed i højden det vigtigste

    trapper ›Stigefabrikken.dk fokuserer på sikkerhed med uddannelse af kundernes medarbejdere
  • Elevatorer er de nye altaner

    Elevatorer er de nye altaner

    trapper ›Med de nye rentenedsættelser bliver boligprojekter, der ellers har været sat på pause, sat i gang igen. Især i byerne er turen kommet til elevatorer som det nye investeringsprojekt for ejer- og andelsforeninger
  • Besnik er ekspert i at gøre gamle trapper smukke igen

    Besnik er ekspert i at gøre gamle trapper smukke igen

    trapper ›Det er vigtigt at have respekt for bygningen og for håndværket, når man arbejder med at sætte trappeopgange i stand. Det mener Besnik Jasari, der har sat hundredvis af slagsen i stand gennem årene
  • Trapper med omtanke

    Trapper med omtanke

    trapper ›SPONSORERET INDHOLD: Plank giver mange nye muligheder og fås bl.a i hele tre forskellige overfladestrukturer: Select, Natur og Rustik
  • Ni år var nok

    Ni år var nok

    trapper ›Forhandlingerne har strukket sig ud i, hvad der føles som det uendelige, men nu er der efter ni år endelig givet håndslag på nye regler for opmuring fra stilladser
  • Dobbelt så meget plads på liften

    Dobbelt så meget plads på liften

    trapper ›Liftproducenten Genie har fordoblet kurvestørrelsen på tre af de mest populære modeller, så brugerne nu har fire meter at arbejde på. Den ekstra plads halverer antallet af bombevægelser og giver mere effektiv arbejdstid
  • Stigefabrikken.dk opruster: Udvider ejerkreds med international e-handelsprofil

    Stigefabrikken.dk opruster: Udvider ejerkreds med international e-handelsprofil

    trapper ›SPONSORERET INDHOLD: Anders Munk er ny medejer af selskabet bag Stigefabrikken.dk, Stegfabriken.se og Stigefabrikken.no, Stepshops ApS. Med den nye medejer styrkes ambitionerne for selskabets internationale ekspansion
  • Nyt trappedesign skaber det fuldendte look

    Nyt trappedesign skaber det fuldendte look

    trapper ›SPONSORERET INDHOLD: Vejletrappen er klar med et trappetrin, der ligner plank, der er bygget op på en kerne af finér, og som kan fås i ask og eg samt med mulighed for en børstet overflade