Aktuelle nyheder - Trapper

Svensk trapperenovering godt på vej ind på det danske marked Der er ca. 100 varenumre i Lundbergs sortiment til trapperenovering, så kunden kan skabe sit helt eget trappeudseende.

Svensk trapperenovering godt på vej ind på det danske marked

Ved blot at skifte trappetrin, stødtrin og håndlister kan man med Lundbergs trapperenoveringskoncept nærmest få en ny trappe

Del artiklen på

Af Louise S. Strøbech

Trævareleverandøren NUP er godt i gang med at skubbe det svenske trapperenoveringskoncept Lundbergs ind i de danske byggecentre. Lundbergs er ejet af Nordic Room Improvement (NRI); en koncern, der udvikler, markedsfører og sælger et stort antal interiør-, eksteriør- og renoveringsprodukter til både private og proffer i hele Norden.

NUP har siden 2016 været dansk distributør af Jabo, der også er ejet af NRI, og fik pr. 1. januar 2019 også Lundbergs sortiment på hylderne. Det har dog taget lidt tid at få kørt konceptet ud på de danske skinner, men nu ser det ud til, der er hul igennem, fortæller NUP’s direktør, Kim Hansen.

- Tidligere havde vi kun trapperenoveringsprodukterne i de to internetbutikker Frishop og Byghjemme. Nu har vi fået en udstilling hos Fog i Farum, får det snart i Frishops fysiske butik og er ved at lukke en aftale med en anden kæde, hvor vi forventer at have udstillinger i 3-4 forretninger. Planen er, at de ansatte skal kunne bestille Lundbergs i deres eget system, men det skal vi lige have til at falde helt på plads, siger direktøren for NUP, der solgte 80 % af virksomheden til Thorlund Skou for et år siden.

Næsten ikke til at kende igen
Lundbergs har været kendt på det svenske marked i flere år og blev halvhjertet forsøgt præsenteret på det danske marked for 10 år siden, men blev siden trukket tilbage igen. Denne gang synes Kim Hansen, at trapperenoveringskonceptet er blevet taget godt imod ude i de danske byggecentre.

- Man kan jo sammenligne det med køkkenlåger, som man skifter ud eller shiner op, så man næsten får et nyt køkken. Med Lundbergs skifter man trappetrinene ud, hvis trappen er begyndt at se lidt træt ud. Tidligere ville man nok slibe, male og give trappen lidt lak, men nu kan man udover trinnene i massivt træ eller laminat også skifte farve, gelænder, balustre, håndlister, stolper og så videre, så trappen næsten ikke er til at kende igen. Det, vi sælger mest af, er trin i massivt træ, især er det Nordic White Eg og Country Eg, hvor man kan se strukturen i træet, som vi har solgt mest af i 2020, siger Kim Hansen.

Tag en håndværker med på råd
Trinnene fås i enten 8 eller 12 mm massivt træ, mens laminattrinnene er 9 mm. Fælles for dem er, at de kommer som dobbelttrin, som kunden (eller tømreren) selv skal skære til. På den måde er der minimalt spild, hvis man vælger løsningen med at renovere sin trappe.

- Vi foreslår altid at tilkøbe en trappetrinsmåler, i plast til privatkunderne eller i stål til håndværkerne, så de kan bruge den igen og igen. Med trappetrinsmåleren kan man præcist måle op fra hvert hjørne, så man får bestilt det helt rigtige. Som udgangspunkt vil alle kunne gøre det selv, f.eks. ved at se videoen ’Lundbergs Trapperenovering – den enkle vej til en renoveret trappe’, der ligger på YouTube, men vi anbefaler altid, at man – hvis man kender en håndværker – lige tager ham med på råd, siger Kim Hansen, som snart sender en mand ud til Fog i Farum for at undervise i systemet, så forretningen får en trapperenoveringsekspert, der kan vejlede kunderne om konceptet.

- I november kom ligeledes en konfiguration, hvor slutkunden selv kan beregne materialeudgiften til renovering af sin trappe og derefter bestille hos en forhandler. Vi vil også gerne i kontakt med nogle håndværkerkunder, der kunne være interesserede i at få et kursus, men det må lige vente, til vi er ovre corona.


Læs mere om Trapper

14/12 2020
  • Vejletrappen

    Vejletrappen

    Individuelle trætrapper siden 1972. Smukt og funktionelt dansk design.