Aktuelle nyheder om byggebranchen - Værktøj & arbejdstøj

Lancerer nyudviklet træskrueEssves nye træskrue, Essdrive, har været gennem et fire år langt forsknings- og udviklingsarbejde.

Lancerer nyudviklet træskrue

Med den nye Essdrive har Essve med egne ord genopfundet træskruen

Del artiklen på

Mere end 4000 skruer fra 54 konkurrenter er testet i over 1,6 millioner målinger og hundredvis af håndværkere er blevet interviewet. Resultatet er en helt ny skrue, der kræver minimalt tryk for at tage fat - så det næsten føles som om Essdrive skruer sig ind i træet af sig selv.

En normal skrue kræver et tryk på op til 5 kg for at bore sig ind i træet. Takket være det helt nye design på Essdrive er dette reduceret med over 50 %. Det er derfor mærkbart lettere og mindre krævende at arbejde med den nye skrue, da det bliver både nemmere og hurtigere for håndværkeren at skrue den i. Det betyder samtidig en mindre belastning af skuldre, led og ryg.

- Ved at sætte et mål om at skabe verdens bedste træskrue, har vi spændt buen højere end nogensinde før, siger adm. direktør Max Lagerstedt.

- Med Essdrive har vi genopfundet skruen - fra spids og gevind til skaft og hoved. Resultatet er en træskrue, der tager lynhurtigt fat med et minimalt tryk på skruen, har en høj spændkraft og som giver en fin finish uden splinter. Med Essdrive smider vi med andre ord en Game Changer på det danske marked, siger Max Lagerstedt.

Fire års forsknings- og udviklingsarbejde
Essdrive er resultatet af fire års forsknings- og udviklingsarbejde som blev påbegyndt i 2014. Nogle af Sveriges førende teknikere og udviklere fra Chalmers Tekniska Högskola har været involveret i arbejdet. De har desuden trukket på teknisk ekspertise fra seks lande.

Og ved hjælp af omfattende tests med håndværkere fra hele Norden og millioner af målinger har virksomheden skabt to patenterede innovationer, som er grundlaget for den nye unikke type skrue; en helt ny spids, der kræver minimalt tryk og et helt nyt hoved, der sørger for en flot finish.

Essdrive er udviklet til at give håndværkeren en bedre ergonomi.

- Via en specialdesignet robot, udviklet udelukkende til udviklingen af Essdrive, har vi testet tusindvis af forskellige skruer og har lavet 1,6 millioner målinger. I dag har vi sandsynligvis flere rådata om, hvordan træskruer fungerer, end noget andet firma i skrueindustrien globalt. Gennem vores tests ved vi i dag præcist, hvorfor en bestemt skruekonstruktion er bedre end en anden, siger innovations- og produktchef for skruer hos Essve Christofer Lindberg.

Essdrive er netop blevet nomineret til Eisen 2018 Innovation Award, der uddeles på den internationale værktøjsmesse i Køln d. 4.-7. marts.

I Danmark viser Essve den nye Essdrive på Byggeri’18 den 13.-16. marts, hvor man selv kan prøve den nye skrue og mærke forskellen.

Skruen forventes tilgængeligt i butikkerne først på sommeren 2018.

-los
Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

15/2 2018
Arbejdstøj VærktøjAfstandsmålerAkku værktøjÅndedrætsværnArbejdshandskerBearbejdningsmaskinerBefæstigelseBeskyttelsesdragterDiamantborDiamantværktøjDrejeværktøjEl værktøjFaldsikringHåndværktøjHovedværnIndustristøvsugereIsoleringsholderJordskrueLasermålerLinie- og punktlaserMåleværktøjMaterielopbevaringRustfri skruerSikkerhedSkruefundamentSkruerSlibeserviceStål skruerTyverimærkning værktøjVægsavVærktøjskasserVærktøjsmaskinerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder