Aktuelle nyheder om byggebranchen - Døre & vinduer

Hvad skal du tænke på ved køb af nye vinduer?

Hvad skal du tænke på ved køb af nye vinduer?

####Behovet for at udskifte de gamle vinduer opstår oftest, fordi de gamle er blevet slidte og kedelige at se på.

Del artiklen på

Nogle gange er de måske endda også gået hen og blevet mere eller mindre utætte, hvorfor en udskiftning i sådanne tilfælde vil være en god ide, hvis der ønskes besparelser på varmeregningen.

Når gamle vinduer i dag udskiftes, erstattes de gamle oftest af nogle langt mere energirigtige vinduer, hvilket betyder, at der vil opleves et mindre energiforbrug til opvarmning af boligen. 

Derfor bør du udskifte dine gamle vinduer 

Der findes mange gode grunde til at udskifte sine gamle vinduer med nogle nyere. Nogle af de hyppigste årsager omhandler blandt andet energibesparelse, udseende, større lysindfald, funktion, generel nedslidthed og sikkerhed. 

Energibesparelsen er den hyppigste grund til, at folk udskifter deres vinduer. Og med et vindue der efterhånden er over 15 år gammelt, er der også en del penge at spare ved en udskiftning. Der er dog også mange, der vælger at udskifte deres vinduer på grund af det æstetiske udtryk. Måske er ruden punkteret, så den ikke længere er til at se noget ud af, eller også er der simpelthen bare behov for et bedre lys indendørs eller en bedre funktionsduelighed. 

Vinduer er altså en af de væsentligste ting, der kan gøres ved boligen, når der ønskes et ændret æstetisk udtryk. Med en flot facade kan nye vinduer desuden være med til at give et langt bedre helhedsindtryk. 

Vinduerne i boligen oplever meget fugt, hvorfor de blandt andet kan fyldes med råd og svamp. Med sådanne vinduer er sikkerheden i selve boligen væsentligt forringet, både fordi ruderne ikke længere sidder tilstrækkeligt fast i rammen, da træværket efterhånden er begyndt at blive nedbrudt, hvilket kan gå ud over andre organiske materialer i huset men også fordi, at de i værste fald kan være med til at give et ringere indeklima. 

Det er altså vigtigt, at problemerne opdages tidligt. 

Er det på tide at få udskiftet de gamle vinduer? 

At få udskiftet sine gamle vinduer er ikke noget, man bare lige gør. Det kan gå hen og blive en dyr affære, og derfor er der måske behov for hjælp med finansieringen. I nogle tilfælde kan den nemmeste løsning være at foretage et simpelt kviklån. For at høre mere om dine muligheder for at foretage et kviklån på kun få minutter så klik her.

Læs mere om Døre & vinduer

22/2 2018

Mest læste


Seneste nyheder