Aktuelle nyheder om byggebranchen - Døre & vinduer

Moderne boliger matcher Skagens idyl

Moderne boliger matcher Skagens idyl

En helt ny bydel i Skagen skal opføres i ægte skagensstemning med snoede veje, gårdhaver, rød tegl og facader i farverne gul, rød og hvid

Del artiklen på

En helt ny bydel i Skagen, der får navnet Lille Skagen, er ved at blive opført mellem Gammel Skagen og Skagen by. Her er planen, at i alt 85 arkitekttegnede boliger, som tager udgangspunkt i det klassiske Skagen-hus, skal bygges.  

Bydelen er inspireret af den særlige atmosfære, der er i Skagens ældste bydele Østerby og Vesterby, og derfor vil man bl.a. opleve snoede veje uden fortove, huse med rød tegl, hvide stakitter og facader i farverne gul, rød og hvid. For at fastholde det udtryk, stilles der krav til byggematerialerne i lokalplanen, hvor bl.a. solceller kun må monteres på carporte, mens husenes vinduer og døre skal være af klassisk udtryk med eksempelvis smalle sprosser og dannebrogsvinduer:

- I Lille Skagen er vores ønske at skabe et boligkvarter, der emmer af Skagen. Gadebilledet skal være foranderligt og med den helt særlige stil. Derudover bliver boligerne opført i bæredygtige materialer og som lavenergiboliger, og det udfordrer husenes vinduer og døre. De skal nemlig ikke alene have en høj isoleringsevne, men også matche det flere hundrede år gamle udtryk, vi ønsker at få frem, forklarer adm. direktør i entreprenørvirksomheden Trigon, Karl Erik Slynge, der også er bygherre på projektet.

I hård vind og kuling
Indtil videre er der opført tre prøvehuse samt en bolig, mens tre andre boliger påbegyndes inden længe. De bliver alle med vinduer og døre fra den nordjyske vinduesproducent Outrup, som er konstrueret, så de både stemmer overens med det håndværk, mange af skagenshusene i sin tid blev opført med, og samtidig
har energibesparende lavenergiruder:

- Lille Skagen er en rigtig spændende opgave, da der stilles strenge krav både til vinduernes udtryk og til boligens energiforbrug. Her skal vi således levere en løsning, der udtryksmæssigt svarer til, hvad man kunne have bygget for flere hundrede år siden, men funktionsmæssigt passer til nutidens skærpede krav til energi. Med lavenergiruder sikrer vi således, at varmen holdes inde på den mest optimale måde, og at sollyset udefra har god passage til at opvarme boligen, forklarer Outrup Vinduer & Døres salgschef, Jan Kampman, og fortsætter:

- Derudover stiller Skagens placering også nogle helt andre krav til vinduerne. Skagen ligger nemlig ud til Kattegat, hvor der kan være hård vind og kuling. Derfor skal vinduerne være af hårdføre materialer, som kan tåle det til tider voldsomme vind og vejr.

Derfor er der til husene valgt træ/alu-vinduer, så man indefra får det flotte træudtryk, mens vinduerne udvendigt er modstandsdygtige overfor vind og vejr. Det gør dem samtidig stort set vedligeholdelsesfrie på ydersiden.

Husene, som alle bliver såkaldte længehuse, opføres i takt med salget, så huskøberne selv kan bestemme hustype, tagkonstruktion, facadefarve og udstyr som orangeri, carport og anneks. Alle boligerne tager udgangspunkt i to grundplaner på 96 og 107 m2 og med tilføjelse af anneks bliver der tre boligtyper – small, medium og large.

-kj

Læs mere om Døre & vinduer

24/8 2018

Mest læste


Seneste nyheder