Aktuelle nyheder - Kloak & afvanding

De er trætte af overløb i Gribskov og GentofteGentofte Kommune har sammen med Novafos brugt 900 mio. kr. på separatkloakering og vil gerne investere yderligere

De er trætte af overløb i Gribskov og Gentofte

Gentofte Kommune vil investere sig til en længere badesæson på strandene, mens Gribskov Kommune drømmer om at gøre Arresø badevenlig

Del artiklen på

Røde flag på strandene følger ofte i kølvandet på skybrud. Det kan skyldes overløb fra kloakken, som ikke kan rumme vandmasserne, når himlens sluser for alvor giver los. Men rundt om i landet vil lokalpolitikere kæmpe for bedre klimasikring, så der bliver længere mellem overløbene og de røde flag. Særligt i kommunerne nord for København er overløb et tilbagevendende problem.

- Det gør jo ondt at se de røde flag midt i badesæsonen, men vi gør, hvad vi kan for at reducere antallet af overløb og har sammen med Novafos brugt 900 mio. kr. på separatkloakering og klimatilpasningsprojekter de seneste fem år. Vi vil gerne speede investeringerne mere op, men det kræver, at staten giver os lov til at optage større lån. Vi har brug for at kunne investere noget mere, siger Karen Riis Kjølbye (K), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Gentofte Kommune ifølge Danva.

I Gribskov Kommune drømmer byrødderne om at dyppe fødderne i Arresø, der er Danmarks største sø. Problemet er bare, at søen i de sidste 50 år har været så forurenet og stadig er det, at badning er forbudt. Det kræver en markant reduktion i udledninger fra byerne og ikke mindst de omkransende landbrugsarealer, før badning i søen kan komme på tale.

- Vi kan simpelthen ikke være bekendt, hvis ikke vi nu fremmer miljøet i Arresø betragteligt, og det fornemmer jeg, at mange borgere også synes, siger Pernille Søndergaard, der er byrådsmedlem for NytGribskov og formand for udvalget Udvikling, By og Land i Gribskov Kommune.

-dc

Læs mere om Kloak & afvanding

7/10 2021
BrønddækslerByggerådgivningDrænFaldstamme, renoveringHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakrenoveringKloakrørKrympemufferMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRottebekæmpelseRottefælderStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilTV-inspektionUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.