Aktuelle nyheder - Kloak & afvanding

Grundfos vil have mere genbrug af vandOgså Ikea er med i 50L, der sammen med globale industriledere og private organisationer vil skabe bæredygtige initiativer, der bl.a. kan løse vandkrisen i byerne. Foto: 50L.

Grundfos vil have mere genbrug af vand

Sammenslutningen 50L er blevet en dansk partner rigere, efter Grundfos har meldt sig under fanerne. Det betyder blandt andet, at Grundfos vil arbejde for, at gøre genanvendelse af vand til normen i boliger

Del artiklen på

I dag slutter Grundfos sig til sammenslutningen 50L Home med en ambition om at fremme cirkulær vand i boliger og byer. Sammenslutningen er en global, handlingsorienteret platform, der samler ledere fra nonprofitorganisationer samt den private- og offentlige sektor for at adressere to af de mest presserende globale udfordringer: Vandsikkerhed og klimaforandringer.

Sammen vil Grundfos og 50L Home fokusere på at gøre genanvendelse af vand til normen i boliger – et område, hvor der er brug for smartere metoder, der gør det muligt at lave skræddersyede vandløsninger.

I 2030 forventes det globale vandbehov at være 40 % højere end den mængde af sikkert vand, der er adgang til i dag. Den globale efterspørgsel på vand til husholdningsbrug er steget med 600 % siden 1960erne, og global forsyning af ferskvand er faldende på grund af stigende pres på vand og forurening.

Vil genopfinde fremtidens vand
Der er et kritisk og presserende behov for at finde nye metoder for at vende denne tendens. Det er der, sammenslutninger som 50L Home kan spille en afgørende rolle. Grundfos vil arbejde sammen med partnere og andre medlemmer af sammenslutningen. Målet er at hjælpe med at identificere og skalere nye teknologier, der kan ændre den måde, borgerne bruger vand på samt mængden af den energi, der bruges for at opvarme det.

Om Grundfos’ optagelse i sammenslutningen, siger Lars Spicker Olesen, Director, Circular Water, Grundfos FutureLab:

- Hos Grundfos arbejder vi utrætteligt på at forbedre vand- og energieffektiviteten til gavn for alle, og vi tror på, at vi kan gøre en forskel lokalt og globalt. Verden har brug for forandring for at ændre kurs, og virksomheder har brug for partnere, der vil gøre en forskel, for at lykkes. Dette strategiske samarbejde med 50L Home vil rykke os tættere på den ambition og gøre det muligt for os at støtte sammenslutningens mission om at genopfinde fremtidens vand og ændre den måde vi ser på forbruget af vand i husholdningen.

50 liter vand skal føles som 500 liter
50L Homes primære mål er at løfte og nytænke uddannelse, teknologi og politik for at skabe en sikker CO2-lav fremtid for vand. Sammenslutningens unikke tiltag ser på de strukturelle risici, der er forbundet med vand og klimaforandringer, og hvordan de hastigt breder sig på grund af ændrede livsstilsmønstre, øget industrialisering, voksende befolkningstal og kraftig urbanisering.

50L Homes tilgang er at nytænke forholdet til vand i hjemmet og i byerne rundt om i verden samt samarbejde omkring pilot-projekter og implementere nye teknologier for at få brugen af 50 liter vand om dagen per person til at føles som brugen af 500 liter.

- Vi er begejstrede for, at Grundfos slutter sig til 50L Home. Vi forestiller os en fremtid, hvor virksomheder, beslutningstagere, personer med nyskabende løsninger, forskere og lokalsamfund arbejder sammen for at skabe bæredygtige løsninger, der kan løse vandkrisen i byerne og skabe økonomisk rentable muligheder for vores lokalsamfund. Vi håber på at skabe bevidsthed om vigtigheden af ansvarligt vandforbrug i byerne rundt om i verden og ikke blot gøre 50 liter vand per person om dagen til en realitet, men en uimodståelig realitet. At en virksomhed som Grundfos, der har forpligtiget til at pionere løsninger for verdens vand- og klimaudfordringer og forbedre menneskers livskvalitet, tilslutter sig sammenslutningen styrkes vores indsats for at opnå det mål, siger Braulio Eduardo Morera, Director, 50L Home Coalition.

-dc

Læs mere om Kloak & afvanding

10/11 2021
BrønddækslerByggerådgivningDrænFaldstamme, renoveringHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakrenoveringKloakrørKrympemufferMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRottebekæmpelseRottefælderStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilTV-inspektionUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.