LCA
scroll
Kreative husejere pumper overfladevand fra haver og belægninger ned i kloakken2023 var det vådeste år i Danmark nogensinde.

Kreative husejere pumper overfladevand fra haver og belægninger ned i kloakken

Systemet har ikke kapacitet til den mængde vand, og boligejerne flytter derfor bare problemet videre til naboen

Ifølge Fors er kreative borgere begyndt at træffe lidt for fikse beslutninger, når regnen falder i overvældende mængder.

I flere tilfælde har husejere pumpet vandet fra græsplænen ud i kloakken, hvis nedbøren har forvandlet haven til en sø. Og det bør de lade være med.

- Vi oplever, at folk løfter på kloakdækslerne og pumper vand fra haven derned. Der er pres på kloakken i disse dage, og der er ganske enkelt ikke kapacitet til oversvømmede græsplæner oveni.

- Derfor tager vi også en snak med folk, når vi ser det, for det er klart vores indtryk, at folk simpelthen ikke ved, at de skal undlade at lede overfladevandet fra deres haver og belægninger til kloaksystemet, siger spildevandschef i Fors, Lars Lund Schjødt, og uddyber:

- Det har heldigvis endnu ikke været nødvendigt for os at bede vores kunder om at undlade toiletskyl, brusebade og tøjvask, og det vil vi i øvrigt også allerhelst undgå at skulle.

- Men så er vi også nødt til at udvise rettidig omhu og i fællesskab begrænse mængden af spildevand nu. Og her handler det først og fremmest om at lade vandpytter være vandpytter og ikke pumpe dem i kloakken, lyder det.

-dc

13/2 2024