Aktuelle nyheder - Kloak & afvanding

 Tre strategier for håndtering af de stigende mængder vand i byerneHammarby Sjöstad. Her er bæredygtige byafvandingssystemer en del af et vellykket kvarter med stor reakreativ værdi for beboerne.

Tre strategier for håndtering af de stigende mængder vand i byerne

Med tre designstrategier og to konkrete værktøjer kan byerne gå fra at se de stigende mængder vand som en trussel – til at bruge vandet som en ressource for beboernes sundhed og velbefindende

Del artiklen på

Denne sommers intense regn og oversvømmelser mange steder i Europa var en voldsom påmindelse om, at vejret er blevet mere ekstremt. Sammen med den seneste ildevarslende rapport fra FN\'s klimapanel er det et wake up call om, hvor vigtigt det er, at vi bliver i stand til at håndtere de kraftige regnmængder, flere skybrud og generelt stigende vandmængder, der sætter vores kloaksystemer under et stadigt større pres.

- Det ekstreme vejr forekommer oftere, og det øger sundheds- og sikkerhedsrisiciene. Det er ikke bare noget, vi ser på TV fra andre lande – det forekommer også i Danmark med hyppigere frekvens. Vi er nødt til at handle nu for at minimere risikoen for oversvømmelser og forureninger, der truer vores sundhed, siger Hanne Løkkegaard, der er projektchef i Swecos division for Infrastruktur, Vand & Miljø.

- Vores udfordring er bl.a., at en del af vores vandinfrastruktur nogle steder er op mod 100 år gammel. Kloakledningerne er ganske enkelt ikke dimensioneret til de store mængder af vand, de skal kunne håndtere i dag og i fremtiden. Samtidig bygger vi tættere byområder, og dermed har vi større behov for løsninger til at håndtere mere vand, forklarer Hanne Løkkegaard.

Fra sundhedsrisiko til sundhedsbooster
Swecos Urban Insight-rapport fremhæver de udfordringer, som ingeniører og byplanlæggere har identificeret, og beskriver, hvilke innovative løsninger vi kan benytte os af over og under jorden for sikre os, at den øgede mængde vand i fremtiden ikke bliver en sundhedsrisiko, men en sundhedsbooster.

- For at sikre en fremtid med en vellykket vandhåndtering, så vi undgår systemsvigt, foreslår vi tre strategier for byernes håndtering af vand, der også vil påvirke vores sundhed positivt. For det første er vi nødt til igen at skabe plads til vandet i byen. For det andet skal vi genindføre naturen i byerne, og for det tredje skal vi reducere, genbruge og sikre den højeste mulige rensning vores spildevand, forklarer Hanne Løkkegaard.

Rapporten peger på digitale vandhåndteringsplaner og asset management som værktøjer til at håndtere det stigende pres, der er på vores vandforsyning og spildevandhåndshåndtering.

Rapporten \'Healthy water cities\' er den tredje rapport under overskriften Urban Health and Well-Being, som er udgivet på Swecos vidensplatform Urban Insight. I rapporten fremhæver eksperter de specifikke ideer, løsninger og videnskabelige resultater, der er behov for, så vi kan designe og planlægge fremtidens sikre og modstandsdygtige byer.

Læs mere om rapporten og download den her

-dc

Læs mere om Kloak & afvanding

4/10 2021
BrønddækslerByggerådgivningDrænFaldstamme, renoveringHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakrenoveringKloakrørKrympemufferMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRottebekæmpelseRottefælderStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilTV-inspektionUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.