Temperatur, lys og akustik påvirker helbredet og trivslen Hele loftsfladen fungerer som ét stort armatur, så man opnår jævnt luftskifte og præcis temperaturstyring overalt i lokalet til gavn for indeklima og trivsel, når brugerne rykker ind.

Temperatur, lys og akustik påvirker helbredet og trivslen

Akustiklofter med diffus ventilation sikrer frisk luft, den rette temperatur, god belysning og reduktion af støj og ekko

Udover at indeklimaet påviseligt påvirker produktiviteten og det generelle velvære, så har luftskiftet, lyset og akustikken i et lokale også indflydelse på stress og træthed og dermed vores helbred. Derfor er disse faktorer blevet introduceret i nye byggestandarder, som f.eks. WELL, og bliver desuden i højere grad indtænkt i projekteringen af nybyggeri.

Alle tre faktorer kan vinges af med et hvidt akustikloft med diffus ventilation, som er en af de løsninger, der i stigende grad bliver anvendt.

- Diffus ventilation er en integreret indeklimaløsning, der sikrer både en forbedret udnyttelse af dagslys og en optimeret fordeling af afkølet frisk luft uden træk, temperaturforskelle eller ventilationsstøj, siger teknisk chef hos Rockfon Carsten Christensen.

Senest er både Skanskas nye kontorhus CPH Highline og Pandoras hovedkontor blevet bygget med disse parametre in mente, hvorfor man har valgt diffus ventilation.

Læs mere under billedet...
Diffus ventilation sikrer, at den luft, der nedsives, blot er 16-17 grader. Dermed opnås nemmere den optimale rumtemperatur på omkring 20-22 grader jævnt fordelt i hele lokalet. Pandoras hovedkontor på billedet her er bygget med diffus ventilation.

Akustisk, lys og miljøvenlig løsning
Da lufthastigheden igennem det nedhængte loft er lav, er det muligt at anvende den kolde luft udefra i en større del af året uden forvarmning i forhold til traditionel ventilation. Løsningen er dermed både energibesparende og miljøvenlig.

- En af fordelene ved at tænke diffus ventilation ind i nybyggeri er, at man har mindre vertikal spildplads og dermed mulighed for at øge den indvendige rumhøjde, så man kan lave større vinduer og få endnu mere dagslys ind, fortæller Finn Jørgensen, arkitektkonsulent fra Rockfon.

Desuden er der ingen nedhængte kølebafler eller synlige indblæsningsarmaturer, hvilket giver en mere visuelt harmonisk løsning. Finn Jørgensen afrunder:

- Diffus ventilation forbedrer akustikken, fordi den absorberende flade i loftet ganske enkelt bliver større, da man ikke har nogle inaktive, akustiske områder med indblæsningsarmaturer. Desuden er der ikke nogen støjkilder direkte i rummet som ved traditionel ventilation.

Klik her og se, hvordan diffus ventilation fungerer. Det er Finn Jørgensen og Carsten Christensen fra Rockfon, der forklarer.

-los

17/2 2021