left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Boligejere ønsker økonomisk hjælp til grøn omstilling24 % er helt enige i, at staten bør være med til at finansiere private boligers C02-reduktion, mens 39 % er delvis enige. Kun 3 % er helt uenige.

Boligejere ønsker økonomisk hjælp til grøn omstilling

En ny undersøgelse viser, at et flertal af befolkningen mener, at staten bør finansiere private boligers C02-reduktion

Del artiklen på

For at gøre private boliger mere bæredygtige bør staten øge større tilskud. Sådan mener et flertal af befolkningen i en ny befolkningsundersøgelse, som analyseinstituttet Epinion har foretaget for ejendomsmæglerkæden Estate.

24 % er helt enige i, at staten bør være med til at finansiere private boligers C02-reduktion, mens 39 % er delvis enige. Kun 3 % er helt uenige i, at staten har en økonomisk rolle i at gøre private boliger mindre forurenende.

-Viljen til at udlede mindre CO2 er til stede, men de fleste har nok erkendt, at det kun sker, hvis der kommer en hjælpende hånd fra staten i form af økonomisk støtte. Modviljen til at staten skal subventionere private boligejere er lav, og det bør være et wake up call til Folketinget, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Han mener, at danske boligejere kan have svært ved at finde midlerne til at foretage en betydelig investering i deres bolig, som mindsker dens udledninger.

-Det høje renteniveau lige nu er selvsagt gift for den grønne omstilling i private boliger, fordi det privatøkonomiske råderum er kraftigt reduceret, især for de boligejere, der har lån med variable renter. Samtidig er energiudgifterne eksploderet, og danske boligejere betaler i europæisk sammenhæng høje ejendomsskatter. Den cocktail gør private, grønne investeringer mindre sandsynlige i den kommende tid, siger Thomas Hovgaard.

Ifølge ham er flertallets analyse logisk, og skal der for alvor laves CO2-reduktioner i den private boligmasse, bør man nok lytte til befolkningen.

-Klimareduktioner er en bunden opgave, og vi kommer ikke uden om, at landets parcelhuse har et betydeligt reduktionspotentiale, som skal realiseres. Derfor bør de ansvarlige politikere nok tage tyren ved hornene og strikke nogle incitamentsmodeller sammen, som landets boligejere vil reagere positivt på, ellers kan man godt frygte, at det bliver et nyt køkken frem for nye lavenergivinduer, siger Thomas Hovgaard.

-tmk

Læs mere om Byggeri

1/3 2023