Aktuelle nyheder - Byggeri

Dansk Industri vil reducere rentefradraget med 25 procent

Dansk Industri vil reducere rentefradraget med 25 procent

Dansk Industri vil reducere rentefradraget fra 33 procent til kun 25 procent. Det svarer reelt til en reduktion på 25 procent

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

I en kommentar til FinansDanmarks og Realkreditrådets månedlige boligudbudsstatistik understreger boligøkonom Bo Sandberg fra DI, at boligmarkedet fortsat er ’sælgers marked’.

Temperaturen på boligmarkedet er fortsat tårnhøj, og det har bragt liggetiderne ved boligsalg helt i bund:

- Især i Hovedstadsregionen og Østsjælland bliver huse og lejligheder revet væk inden der kan nå at gro mos og komme fugleklatter på til-salg-skiltene. I gennemsnit stod huse til salg i 158 dage, inden de blev fjernet fra markedet i maj 2021. Den gennemsnitlige liggetid er dermed 40 dage kortere end for et år siden, siger Bo Sandberg

I hovedstadsområdet har den gennemsnitlige liggetid for både parcelhuse og ejerlejligheder længe været et tocifret antal dage - 57 dages liggetid for parcelhuse i Københavns omegn, 65 dage i Nordsjælland, 71 dage i Østsjælland og blot 47 dage på Bornholm i opgørelsen fra maj.

Fortsat ubalance
På baggrund af fortsat ubalance mellem udbud og efterspørgsel på boligmarkedet og deraf følgende lavere liggetider, kan det ifølge DI’s boligøkonom heller ikke undre, at boligernes udbudspriser har været kraftigt stigende i det seneste år, som da også har været helt ekstraordinært på grund af restriktioner og ændret adfærd i kølvandet på coronapandemien.

Finans Danmark opgjorde i maj årsændringen i udbudsprisen på enfamiiliehuse til 10,3 procent, på ejerlejligheder til 12,2 procent og på fritidshuse til hele 24,2 procent i årlig stigning i udbudsprisen.

- I DI ser vi frem til, at de nye boligskatter træder i kraft i 2024. Men i perioden frem til da kan det også komme på tale at ændre i rentefradraget. Her er vi dog meget på linje med de økonomiske vismænd, der pointerede, at ændringer i rentefradraget skal tænkes sammen med den øvrige beskatning af kapitalindkomst, siger Bo Sandberg, der også er skatteøkonom.

DI vil reducere rentefradraget med næsten 25 procent
DI foreslår en reduktion af rentefradraget fra 33 procent til 25 procent svarende til en reel nedgang på cirka 25 procent.

Provenuet skal så gå til at finansiere indførelsen af en flad kapital- og aktieindkomstskat på maksimalt 30 procent af positiv nettokapitalindkomst, så der både er såkaldte ’push’ og ’pull’ effekter i samspillet mellem investering i boliger og andre investeringsgoder.Læs mere om Byggeri

9/6 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.