
Fremtiden bygges af de unge
Når Byggeri'25 løber af stablen, er der mulighed for at høre mere om, hvad fremtidens tømrere kan
Når Byggeri'25 løber af stablen, er der mulighed for at høre mere om, hvad fremtidens tømrere kan. Projektet Vigot, der udvikler fremtidens tømreruddannelse og er støttet af Novo Nordisk Fonden, er med på messen og vil bl.a. bygge robuste og sunde konstruktioner med biogene materialer
Ved Byggeri'25 kan de besøgende møde Vigot (Vidensbaseret Grøn Omstilling af Tømreruddannelsen), der udvikler forslag til fremtidens tømreruddannelse.
Byggeri'25 er en oplagt platform for at præsentere Vigot-projektet og nogle af fremtidens tømrere, lyder det fra Brancheforeningen Danske Byggecentre:
- Jeg har sagt det før: Fremtiden bygges af de unge. Og med Fremtidens Byggeri som tema er det oplagt, at Vigot er med på messen, fortæller om deres arbejde med at udvikle tømreruddannelsen og ikke mindst viser, hvad de arbejder med, siger Palle Thomsen, adm. direktør for Danske Byggecentre.
Vigot-projektet, der løber fra 2023 til 2026, er støttet af Novo Nordisk Fonden med over 5 mio. kr. og er et samarbejde mellem Københavns Universitet, Aalborg Universitet Build, VIA University College og Erhvervsskolernes Videnscenter for Håndværk & Bæredygtighed.
På Vigots stand vil tømrerlærlinge, der har været med i Vigot-projektet i 2024 være til stede og bygge eksempler på biobaserede ydervægge, og deres fugtegenskaber vil hver dag blive gennemgået på standen. 19. og 20. marts vil udvalgte vægkonstruktioners brandegenskaber desuden blive diskuteret.
- Vi deltager på Byggeri'25 for at formidle Vigot bredt til fagfolk i byggeriet og forberede dem på de nye kompetencer, som tømrerlærlingene kommer med i de kommende år, siger Lisbeth Garbrecht Thygesen, der er professor på institut for geovidenskab og naturforvaltning på Københavns universitet og del af Vigot-projektet.
Vigot er desuden med på messens 1-times seminar og Mesters time med overskriften ’Fremtidens byggeri med biogene materialer’ for at udbrede viden om projektet til både lærlinge, mestre og branchen som helhed.
-dc