Aktuelle nyheder - Byggeri

Øget håndværkerfradrag er for uambitiøstSimon O. Rasmussen.

Øget håndværkerfradrag er for uambitiøst

Brancheforeningen Tekniq Arbejdsgiverne ærgrer sig over, at håndværkerfradraget i år kun reguleres ift. inflationen

Del artiklen på

Samfund

Håndværkerfradraget udvides en smule i år, når det fradragsberettigede beløb hæves med 300 kr., så det nu er på 12.500 kr. På den måde følger ordningen med den generelle inflation i samfundet.

- Det er naturligvis positivt, at ordningen består, og at man sørger for, at den følger prisudviklingen. Men vi havde håbet på, at man fra politisk side ville være gået noget mere ambitiøst til værks, siger Simon O. Rasmussen, der er underdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Danskerne tænker med pengepungen
Håndværkerfradraget kan bl.a. bruges til at få dækket en del af arbejdslønnen, når man som boligejer hyrer håndværkere til at energirenovere ens hjem. Og der er ifølge Tekniq Arbejdsgiverne brug for økonomisk støtte for at omsætte boligejernes grønne ambitioner til handling.

- Vi ved fra undersøgelser, at danskerne først og fremmest tænker med pengepungen, når de overvejer at energirenovere deres boliger. Og med regeringens store klimamål in mente er der brug for ambitiøse tiltag, hvis vi skal nå målene - især med tanke på, at vores bygninger står for omkring 40 % af Danmarks samlede energiforbrug og 30 % af vores samlede CO2-udledninger, siger Simon O. Rasmussen og uddyber:

- Grøn omstilling kommer ikke af sig selv, og det handler derfor om at finde løsninger til at mobilisere danskerne til at flytte fra sorte til grønne løsninger. Netop håndværkerfradraget er en vigtig, grøn motivationsfaktor for boligejerne. Men der er brug for, at det fradragsberettigede beløb til denne type opgaver hæves mærkbart, og at ordningen udvides, så fradraget også kan bruges til at få dækket udgifterne til de materialer, der anvendes ifm. energirenoveringerne. Endelig så vi gerne, at man kunne overføre ubrugte fradrag fra et år til det næste og ad den vej støtte lidt større energirenoveringsprojekter.

Simon O. Rasmussen mener, at grønne investeringer i bygninger hovedsageligt skal finansieres af private midler, men at man skal have snebolden til at rulle:

- Og her er et mere ambitiøst håndværkerfradrag et godt sted at starte, siger han.

-kj

Læs mere om Byggeri

17/1 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.