LCA
bygma
scroll
Når endelig igennem med længe ventet skifte i ejerkonstellationFrederik Nygaard, Mette Vintersgaard Friis og Asbjørn Nygaard Lerke. Foto: Nygaard & Søgaard.

Når endelig igennem med længe ventet skifte i ejerkonstellation

Det bliver med en ny kvindelig administrerende direktør i spidsen, når Nygaard & Søgaard pr. 1/3 2024 etablerer ny ejerkreds. Virksomheden tager sigte mod entrepriser mellem 30 og 80 millioner kroner

Mette Vintersgaard Friis indtræder som partner og ny administrerende direktør i Nygaard & Søgaard pr. 1/3 2024.

Med sig har hun Asbjørn Nygaard Lerke, som bliver ny partner og produktionschef i selskabet. Sammen skal de to overtage driften fra nuværende ejer Frederik Nygaard og løfte entreprenørfirmaet til næste niveau.

Som direktør og ny ejer vil Mette Friis bygge videre på Nygaard & Søgaards stærke håndværksmæssige fundament indenfor fag- og hovedentrepriser.

Til selskabets fortsatte udvikling har hun sat strategisk fokus på entrepriser i størrelsen 30-80 mio. kr.

- Nygaard & Søgaard har et stærkt fundament, et godt omdømme og en pæn projektportefølje, så vi skal ikke lave så meget om. Til gengæld skal vi tilføre det ekstra, der løfter selskabet til næste niveau, fortæller Mette Friis.

- Hun ser en stærk differentieringsfaktor i selskabets serviceteams, som giver mulighed for at gøre livet lettere for mange bygherrer, fordi de kan parre deres byggeprojekter med efterfølgende servicering af bygningerne i en og samme partner.

- Asbjørn og jeg kommer fra en stærk entreprenørforretning med gode værdier, og jeg glæder mig til at kunne bringe mine mange års erfaringer i spil på en ny måde.

- For selvom jeg har været utrolig glad for Jönsson, er det blevet en stor virksomhed, og at blive partner i et mindre selskab, er bare en gammel drøm, jeg bliver nødt til at forfølge, siger hun.

For Frederik og Trine Nygaard, der stadig har aktiemajoriteten, var valget af Mette Friis som ny direktør ikke tilfældigt.

- Vi har i længere tid haft en ny ejerkonstellation i tankerne, og Mette er ganske simpelt den eneste, vi har lyst til, at give firmaet videre til. Nu bliver det Mette og Asbjørn, der kommer til at drive selskabet til næste niveau, mens vi vil koncentrere os om salg og relationer.

- Vi kender Mette for hendes troværdighed og en ledelsesstil, som passer rigtig godt til Nygaard & Søgaard. Hun har en særlig evne til at samle folk omkring sig og få alle til at trække i samme retning. Vi glæder os derfor meget til vores fælles rejse, siger de.

I forbindelse med indsættelse af den nye ejerkreds i driftsselskabet træder Trine Nygaard ud af den daglige drift, men vil fortsat være ejer i det bagvedliggende holdingselskab. Frederik Nygaard beholder 51% af aktierne, resten overtages af Mette Friis og Asbjørn Nygaard Lerke.

-dc

1/3 2024