Aktuelle nyheder - Byggeri

Årets arkitekturborgmester sidder i HerningEn fokuseret og langsigtet strategisk indsats har sat skub i arkitektur og byliv i Herning. Her er det ankomstområdet ved Boxen i Herning tegnet af Schønherr Landskab.

Årets arkitekturborgmester sidder i Herning

En stribe vellykkede projekter og en vedvarende indsats over de sidste mere end 15 år har sat bylivet og arkitekturen i højsædet i Herning. Derfor kårer Arkitektforeningen borgmester Lars Krarup til årets arkitekturborgmester 2021

Del artiklen på

En fokuseret og langsigtet strategisk indsats har sat skub i arkitektur og byliv i Herning. For eksempel er biblioteket rykket ind i bymidten, hvilket har fået bylivet til at flyttet med. Den nyanlagte Fuglsang Sø skaber muligheder for at bo og være aktiv i naturen.

Nye folkeskoler og boligområder samt forskønnede landskaber, landsbyer og centerbyer giver gode rammer for hverdagsliv, oplevelser og læring. Og kunst, arkitektur og byens modernistiske bygningsarv er blevet løftestang for byudvikling.

Borgmester Lars Krarup er gået forrest i denne udvikling, og derfor kåres han nu som årets arkitekturborgmester 2021 af Arkitektforeningen.

I de cirka 20 år Lars Krarup har været borgmester, har han arbejdet for en politik, hvor et enigt byråd står bag en række større strategiske planer for byens fysiske udvikling. Disse er løbende udmøntet i konkrete projekter, som blandt andet tæller det nyrenoverede Herning Bibliotek i bymidten, kunstmuseet Heart, et nyt landskabeligt ankomstområde ved multiarenaen Boxen samt Lindbjergskolen, der blev kåret som årets skolebyggeri i 2020.

Borgmesterprisen blev indstiftet af Arkitektforeningen i 2020 og uddeles én gang om året. Målet er at hylde de arkitektoniske fyrtårne og sætte fokus på de lokale politikeres indflydelse på den arkitektoniske kvalitet i byerne til inspiration for alle byer i Danmark.

-los


Læs mere om Byggeri

10/6 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.