left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Underentreprenør fyret på Storstrømsprojektet

Underentreprenør fyret på Storstrømsprojektet

Slåskamp og påstand om tilbagebetaling af løn til arbejdsleder - der hævder, at det var lån - udløser opsigelse af underentreprenør

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Sagen drejer sig om løn- og ansættelsesforhold, hvor Vejdirektoratet den 26. april blev kontaktet af 3F, som oplyste, at de har fået en henvendelse fra en medarbejder, der er ansat hos en underentreprenør på Storstrømsbyggeriet:

- Medarbejderen har fortalt 3F, at underentreprenørens arbejdsleder i forlængelse af lønudbetaling forlanger en del af lønnen tilbagebetalt i kontanter. Endvidere meddeler 3F også, at medarbejderen, angiveligt som konsekvens af at have kontaktet 3F, er blevet korporligt afstraffet af en af de andre ansatte hos underentreprenøren, lyder det i henvendelsen til Folketinget.

Låner penge til ansatte
Vejdirektoratet har siden sammen med totalentreprenøren, Storstrøm Bridge Joint Ventures (SBJV) forsøgt at få klarhed over hændelsen.

Det er sket dels ved samtaler med den pågældende arbejdsleder og med de enkelte medarbejdere:

- Arbejdslederen har forklaret, at han i det daglige låner penge til de ansatte, og at medarbejderne efterfølgende tilbagebetaler beløbet ved lønudbetaling. Disse lånetransaktioner sker dels med bankoverførsler og dels kontant betaling begge veje, hævder arbejdslederen.

Slåskamp i fuldskab
Vejdirektoratet meddeler desuden, at ingen af de ansatte har bekræftet, at der er sket tilbagebetaling af løn:

- Og ingen gav udtryk for, at der er foregået noget uregelmæssigt. Arbejdslederen har endvidere forklaret, at der ikke var tale om afstraffelse af en medarbejder, men at to medarbejdere i fuldskab var kommet op at slås. Der er ikke sket anmeldelse af episoden til politiet, forklarer Vejdirektoratet.

Vender tilbage
De to medarbejdere er rejst til hjemlandet, men de forventes at komme retur til Danmark 4.maj og genoptage arbejdet. Flybilletterne var bestilt en uge før, den omtalte hændelse fandt sted:

- Totalentreprenøren, SBJV, har på baggrund af hændelsen meddelt, at de agter at opsige samarbejdet med den pågældende underentreprenør, idet den beskrevne praksis med lån og tilbagebetaling hos underentreprenøren ikke er i overensstemmelse med SBJV’s politik på området. Derudover har SBJV meddelt, at de vil tilbyde ansættelse til underentreprenørens 12 ansatte. Vejdirektoratet vil fortsat have kontakt til 3F og følge løbende op i sagen overfor SBJV, slutter Vejdirektoratets redegørelse.

Læs mere om Byggeri

3/5 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.