Aktuelle nyheder - Byggeri

Vindmøllebranchen vil tørre vejregning af på skatteyderne

Vindmøllebranchen vil tørre vejregning af på skatteyderne

Transportministeren mener dog, at har vindmøllefabrikkerne behov for opgradering af veje, fordi vindmøllerne bliver større, må de selv betale

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

En række repræsentanter fra vindmøllebranchen har været i foretræde i Folketingets Transportudvalg for at lægge pres på politikerne, så skatteyderne via infrastrukturreformen betaler for, at vindmøllefabrikanterne kan transportere stadig større vindmøllevinger rundt på det danske vejnet.

Blandt producenternes argumenter er, at opgraderingen af infrastrukturen er nødvendig for at kunne transportere vindmølle-komponenter ud fra virksomhedernes fabrikker til havne og grænsen, ’og dermed fastholde produktion på en række fabrikker i Danmark’.

Der peges på en række ’transportkorridorer’, og at de er ’afgørende for opretholdelsen af produktion af store komponenter på virksomhedernes fabrikker, der i de fire berørte kommuner beskæftiger 7.000+ personer’.

Strækningerne
De nævnte strækninger er:
Rute 15 fra Ringkøbing til Herning
Rute 11 fra Ringkøbing til Esbjerg Havn
Strækningen fra Brande til Esbjerg Havn
Strækningen fra Give til Esbjerg Havn
Strækningen fra Hjordkær (Røde Kro) til Esbjerg Havn
Strækningen fra Hjordkær (Røde Kro) til Aabenraa Havn

Alt i alt er der ifølge branchen selv tale om et beløb over 50 millioner kroner

Branchen må selv betale
Men transportminister Benny Engelbrecht afviser at lade skatteyderne betale for de ønskede opgraderinger. Han skriver i et svar til Folketingets Transportudvalg, at komponenterne ved vindmølletransporter er gennem årene blevet større og tungere, og det kan udfordre i forhold til transporten af komponenterne på vejene:

- Der er flere eksempler på større ombygninger på statsveje de seneste år for vindmølleproducenter. Fælles for dem er, at de er finansieret af branchen selv. Den konkrete prioritering af fremtidige statslige anlægsprojekter vil i sidste ende komme an på, hvad der er i de igangværende for handlinger er opbakning til i Folketinget, oplyser ministeren, der ’ikke uden for forhandlingerne gå nærmere ind i Wind Denmarks overvejelser’.

Læs mere om Byggeri

11/6 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.