Aktuelle nyheder - Byggeri

Værksted for udsatte unge tildeles 25.000 kr.Midlerne fra værktøjsproducenten skal bruges til at udbygge værkstedet med en større smedeafdeling, hvor flere kan prøve kræfter med smedefaget.

Værksted for udsatte unge tildeles 25.000 kr.

Virksomheden Råt&Godt har netop vundet 25.000 kr. gennem Stroxx-kampagnen ’Kloge hænder gør forskellen’ for bl.a. at hjælpe udsatte unge i lokalområdet videre til job eller uddannelse

Del artiklen på

I en 120 år gammel tog-remisse for enden af Hjulmagervej i hjertet af Aalborg ligger virksomheden Råt&Godt, der driver et socialøkonomiske værksted. Her hjælper de udsatte unge med udfordringer videre i systemet gennem et tæt samarbejde med jobcentret i Aalborg Kommune.

Da Råt&Godt startede op som et mindre træværksted i 2015, fokuserede de primært på mindre tømreropgaver. Sidenhen er virksomheden dog vokset markant og ønsker nu at udvide værkstedet med en større smedeafdeling. Og lige netop dét giver præmien på de 25.000 kr. fra Stroxx-kampagnen mulighed for:

- Vi er meget glade og taknemmelige for, at vi har vundet kampagnen. Vi er vant til at arbejde i en lille smedeafdeling, som varetages af en ansat og en af de unge, vi har i beskæftigelsestilbud. Midlerne fra Stroxx giver os mulighed for at udvide og etablere et større smedeværksted med et godt arbejdsmiljø. Det giver samtidig plads til, at vi kan tage endnu flere udsatte unge i tilbud på værkstedet, som får mulighed for at prøve kræfter med smedefaget, siger stifter og leder af Råt&Godt, Christian Helweg, og tilføjer, at de lige nu er 15 ansatte med ansvar for ca. 20 unge, der er i beskæftigelsestilbud hos Råt&Godt:

- Med et større og mere effektivt smedeværksted kan vi samtidig videreudvikle på produkter i høj kvalitet til kunder og følge med i den store efterspørgsel på bæredygtige produkter.

Stroxx er kvalitetsværktøj til professionelle håndværkere, der hver dag udfører deres arbejde med snilde, præcision og perfektion. Produkterne er udviklet og kvalitetssikret i tæt samarbejde med Carl Ras.

Gør en forskel for lokalområdet og miljøet
Råt&Godt taler ifølge kampagnekoordinator for Stroxx-kampagnen, Thomas Teglbjærg, netop ind i kampagnens formål om at gøre en stor forskel for lokalsamfundet:

- Vi havde et ønske om at hylde og støtte en håndværker, der har noget på hjerte, og som bidrager positivt med et byggeprojekt i lokalområdet. Det lever Råt&Godt i den grad op til. Gennem deres samarbejde med Aalborg Kommune hjælper de en særligt udvalgt gruppe i lokalområdet videre i beskæftigelse, samtidig med at de får flere unge ind i håndværkerfaget.

Hos Råt&Godt bygges alle produkter og projekter udelukkende med genbrugsmaterialer til både private kunder, institutioner og virksomheder, bæredygtighedselementerne er også blevet vægtet positivt fra dommerpanelet i kampagnen. Det fortæller administrerende direktør i Carl Ras, Gorm Rasmussen:

- Det er en stor styrke, at bæredygtighed er en så essentiel del af Råt&Godt’s projekt. Med midlerne fra Stroxx kan de nu skabe nye, større rammer for udsatte unge i lokalområdet, som kan bruge deres hænder til at skabe bæredygtige materialer og forbedre deres egen livssituation.

-kj

Læs mere om Byggeri

27/11 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.