LCA
LCA
scroll
Gamle lamper fra erhvervsejendomme bliver redesignet og genbrugtDet er Fischer Lighting, der i samarbejdet står for at re-designe og opgradere lamperne, og har allerede modtaget flere end 2000 lamper fra Deas.

Gamle lamper fra erhvervsejendomme bliver redesignet og genbrugt

Deas og lampeproducenten Fischer Lighting går sammen om at forlænge levetiden for lamper fra erhvervsejendomme. Nu er der kommet en helt ny lampemodel ud af samarbejdet

Hvert år renoverer og udvikler ejendomsforvalteren og rådgiveren Deas et større antal erhvervsejendomme i hele Danmark, som hver gang efterlader inventar, der ikke længere skal bruges eller passer ind i den nye indretning.

Det gælder bl.a. store partier fuldt funktionelle kontor- og butikslamper.

Lampernes levetid bliver nu forlænget takket være et upcycling-samarbejde med lampeproducenten Fischer Lighting.

Her bliver de gamle lamper nu indsamlet for at blive genbrugt og opgraderet i nye designs.

- V er altid på udkig efter nye metoder og samarbejder, der kan fremme den cirkulære økonomi. Derfor var det helt oplagt at række ud til Fischer Lighting, da vi hørte om deres cirkulære tilgang til lamper.

- Det, som gør samarbejdet unikt, er potentialet til at upcycle lamper i en volumen, som også gør det interessant til de helt store ejendomsprojekter, vi arbejder med, siger Anne-Marie Adolph Larsen, Director, Commercial, Space Planning & Refurbishment, Deas.

Upcycling-samarbejdet har resulteret i en helt ny lampemodel 'Apollon', som er udviklet med henblik på at passe æstetisk og funktionelt ind i den indretning, der typisk præger moderne kontorer i dag.

- Der er et stort uudnyttet potentiale i at genbruge de ting, som vi allerede har produceret en gang. Med projektet her viser vi, hvordan man med relativ få indgreb kan forvandle affald til et nyt smukt produkt, som sparer kloden for et stort ressourceforbrug.

- Men det kræver nye måder at samarbejde og se verden på, og vi er derfor rigtig glade for, at vi sammen med Deas kan gå forrest og vise vejen, siger Lars Elmvang, Partner & Business Development Director, Fischer Lighting.

'Apollon'-lampen er en opgradering og et re-design af gamle armaturer fra de typiske og velkendte systemlofter, som i mange år har været fast inventar på kontorer over hele landet.

En af de store trends på kontorindretninger i dag er i stedet blotlagte rå betonlofter, og derfor er lampemodellen udviklet som en pendel, der bl.a. er beklædt med særlige akustikpaneler, der skal forbedre akustikken i de nye mere råt indrettede kontorlokaler.

-dc

2/2 2024