Aktuelle nyheder - Have

Anlægsgartner savner fokus på bæredygtighed i udbudOKNygaard har vedtaget en bæredygtighedsstrategi, der skal sikre, at bæredygtighed gennemsyrer alle dele af organisationen og siver videre ud i samfundet.

Anlægsgartner savner fokus på bæredygtighed i udbud

OKNygaard byder et øget fokus på bæredygtighed velkommen og opfordrer kommuner, regioner og virksomheder til i højere grad at prioritere bæredygtighed i deres evalueringer, hvor pris ofte bliver den mest afgørende faktor

Del artiklen på

Hensyn til miljøet og socialt ansvar er ved at vinde indpas i udbud fra offentlige virksomheder. Derfor bliver krav om bl.a. CO2-regnskab, brug af eldrevet materiel eller HVO-diesel samt socialt ansvar for hele leverandørkæden mere udbredt. Det genkender OKNygaard, der er en del af idverde-koncernen. Det er en tendens, som anlægsgartnervirksomheden gerne ser mere udbredt, fortæller adm. direktør i OKNygaard, Ole Kjærgaard:

- Hvis vi som samfund skal afhjælpe den natur- og klimakrise, vi står over for, og vi som virksomheder skal tage ansvar for vores 'impact' hele vejen ned gennem leverandørkæden, bliver vi nødt til at sætte skub i den bæredygtige udvikling. Udbuddene er et godt sted at starte, siger Ole Kjærgaard og fortsætter:

- Det er positivt, at flere inkluderer bæredygtighed og naturhensyn, i deres udbudsproces, for det kan gøre en stor forskel for vores miljø og samfund. Vi håber, at endnu flere vil være med, og at flere prioriterer bæredygtighed, så det ikke bliver prisen, der i sidste ende afgør andelen af natur- og klimahensyn, for så rykker vi ikke langt nok.

Bæredygtighedscertificering sætter retningen
OKNygaard opnåede i efteråret 2022 bæredygtighedscertificeringen B Corp som den første anlægsgartnervirksomhed i hele EU. En B Corp-certificering er dokumentation på høje standarder inden for både miljø og socialt ansvar.

- Hvis vi som virksomhed ønsker mere fokus på bæredygtighed, så må vi selv tage ansvar, gå forrest og gøre en indsats for at inspirere andre, siger Ole Kjærgaard og fortsætter:

- Vi gør vores ypperste for at udvikle os og skabe innovative metoder til f.eks. at øge biodiversitet og CO2-binding hos vores kunder, ligesom vi optimerer egne aktiviteter, så de udleder mindre CO2. Vi ser også løbende på sociale forhold som arbejdsmiljø og trivsel i vores egen organisation, ligesom vi evaluerer vores leverandører på en lang række parametre, siger Ole Kjærgaard, adm. direktør hos OKNygaard.

-dc

Læs mere om Have

28/3 2023