Aktuelle nyheder - Nedrivning & Miljøsanering

Renovering af undervisningsbyggeri i Odense blev 20 procent dyrere end forventetOdense UCL Niels Bohrs Allé (Fotograf: Jens Wognsen)

Renovering af undervisningsbyggeri i Odense blev 20 procent dyrere end forventet

Under renoveringsarbejdet fandt man, blandt andet asbest og zink, der medførte fordyrelser og forsinkelser af projektet

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Uddannelses- og Forskningsministeriet har orienteret Folketingets Finansudvalg om, at de samlede udgifter til UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskoles renovering af ejendommen Niels Bohrs Allé 1 i Odense og en tilhørende tilbygning er overskredet med 67,3 millioner kroner.

Der er oprindeligt givet tilsagn om, at det pågældende byggeri kunne opføres til en samlet, forventet projektsum på 336,8 millioner kroner, men efter at bygeriet er afsluttet UCL tog bygningerne i brug er det blevet 67,3 millioner kroner dyrere.

Fandt giftige materialer
UCL har ifølge ministeriet i forbindelse med byggeriet været part i en række sager med blandt andre totalrådgiveren og hovedentreprenøren på ombygningen:

- Disse sager er nu afsluttet, og UCL’s faktiske etableringsudgifter kan derfor opgøres endeligt. UCL’s faktiske etableringsudgifter for projektet udgør 404,1 million kroner, og der er dermed tale om en fordyrelse på 20 procent i forhold til den forventede projektsum. Fordyrelsen afspejler væsentligst, at der under renoveringsarbejdet på Niels Bohrs Allé 1 blev fundet giftige materialer, blandt andet asbest og zink, hvilket nødvendiggjorde et omfattende saneringsarbejde, der medførte fordyrelser og forsinkelser af projektet. Hertil kommer øvrige mindre fordyrelser i forbindelse med udførelsen af projektet, blandt andet vedrørende gulve og elinstallationer, oplyses det over for Finansudvalget.

Læs mere om Nedrivning & Miljøsanering

30/9 2022