LCA
scroll
Regning på 300.000 kroner til boligejere fra socialdemokratisk EU-kandidatArkivfoto

Regning på 300.000 kroner til boligejere fra socialdemokratisk EU-kandidat

Boliger med energimærke F og G skal ikke findes på det danske boligmarked efter 2035

Af Dan Bjerring

Et forslag fra Socialdemokratiets EU-parlamentsmedlem Niels Fuglsang har skabt uro i den socialdemokratiske valgstrategi, hvor flere ledende socialdemokrater tager klar afstand fra han forslag om, at alle danske boliger mindst skal have energimærke E inden 2035.

Boliger med energimærke F og G skal ikke kunne sælges og skal efter 2035 ikke findes på det danske boligmarked.

Ved hjælp af Boligas energiberegner kan man regne sig frem til, hvilke energiforbedringer der vil være optimale for netop ens egen bolig.

Ved blot at indtaste sin adresse, kan man finde de mest optimale energiforbedringer til boligen. Man kan også tjekke sin potentielle årlige besparelse, og hvad det koster at investere i en energirenovering.

Kræver balance
Administrerende direktør i Boliga, Carsten Rysgaard, indrømmer, at intentionen om at forbedre energieffektiviteten er god:

- Men vi må ikke glemme de økonomiske byrder, forslaget vil pålægge danske boligejere. Det er afgørende, at vi finder en balance mellem klimaambitioner og økonomisk realitet, siger han.

Socialdemokratiet har slået fast, at det er Niels Fuglsangs egen holdning og forslag.

Ifølge Danmarks Radio, som har talt med en professor på området, vil det påvirke 400.000 boligejere og koste i gennemsnit 300.000 kroner pr. husstand at få opgraderet boligerne til et højere energimærke.

7/6 2024