left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - VVS

Få konkurser i installationsbranchen*Antal konkurser blandt aktive virksomheder - 1. halvår. Kilde: Danmarks Statistik

Få konkurser i installationsbranchen

I første halvdel af 2019 er antallet af el- og vvs-installationsvirksomheder, der gik konkurs, faldet med 38,5 %. Dermed går branchen mod den generelle tendens i både byggebranchen og danske virksomheder som helhed

Del artiklen på

De danske el- og vvs-installationsvirksomheder har fået en solid start på 2019. Det kan blandt andet aflæses af helt nye tal fra Danmarks Statistik, som viser, at antallet af konkurser i årets første halvdel er på 24 (8 el- og 16 vvs-virksomheder) i modsætning til 39 i samme periode året før.

- Der er tale om ganske små tal, men de tegner et billede af en branche som generelt står stærkt. Det er dog også en branche, der er præget af benhård konkurrence, og hvor der hele tiden er behov for at effektivisere driften. Noget, som langt hovedparten af virksomhederne tilsyneladende er lykkedes med, siger Tina Voldby, underdirektør i brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Stigning i øvrige brancher
Tallene fra installationsbranchen skal ses i lyset af, at man både i bygge- og anlægsbranchen og i øvrige brancher har oplevet en stigning i antallet af konkurser. Således er antallet af konkurser for alle erhverv steget med 4,6 % i forhold til 2018.

På trods af det lavere antal konkurser i installationsbranchen, er antallet af ramte fuldtidsjob steget med 7,7 % i forhold til første halvår 2018. Det skyldes ifølge brancheorganisationen et ekstraordinært højt antal ramte fuldtidsjob i januar i 2019 i vvs-branchen.

*Bemærk: I opgørelsen er nulvirksomheder ikke medtaget. Nulvirksomheder er virksomheder uden ansatte eller med en omsætning under 1 million kroner. Medtages disse nulvirksomheder, er antallet af konkurser stort set uændret sammenlignet med 1. halvår sidste år.

-los


Læs mere om VVS

5/7 2019
  • Danvak

    Danvak

    Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
  • Munters

    Munters

    Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima