left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - VVS

Stadig alt for meget klamphuggeriUnderdirektør i Tekniq Arbejdsgiverne, Simon O. Rasmussen.

Stadig alt for meget klamphuggeri

To ud af tre el- og vvs-installatører har inden for de seneste 12 måneder haft opgaver, hvor de har udbedret arbejde lavet af en uautoriseret håndværker

Del artiklen på

Klamphuggeri og fejlagtigt gør-det-selv-arbejde fylder stadig godt i danskernes hjem. En ny medlemsundersøgelse fra Tekniq Arbejdsgiverne blandt landets el- og vvs-installationsfirmaer viser således, at 66 % af installatørerne oplever, at brugen af uautoriserede håndværkere er et problem samtidig med, at 59 % oplever, at problemet har været stigende de seneste to år.

- Det bekræfter desværre de meldinger, vi får fra vores medlemmer. Og det er en meget uheldig tendens, når man tænker på, hvor store konsekvenser det kan have sikkerheds- og sundhedsmæssigt, hvis ikke el- og vvs-installationer udføres korrekt, siger Simon O. Rasmussen, der er underdirektør i Tekniq Arbejdsgiverne, som repræsenterer 4300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Han uddyber:

- I sidste ende løber man en stor risiko for alt fra vandskader til elektriske stød og brand, når man lader folk, der ikke har de fornødne faglige kompetencer, rode med installationer. Noget tyder på, at det er svært at gøre op med boligejernes dårlige vaner på dette område - ikke mindst fordi tallene viste den samme tendens for tre år siden, siger Simon O. Rasmussen.

Dyrt på lang sigt
Undersøgelsen viser, at hele 68 % af installationsvirksomhederne (62 % indenfor vvs og 74 % indenfor el) indenfor de seneste 12 måneder har haft opgaver, hvor de har udbedret uautoriseret udført håndværksarbejde.

- Det kan naturligvis være svært at sige, hvem der oprindeligt har udført det dårlige arbejde, men har en uautoriseret håndværker eller boligejeren selv været i gang, så er der tale om klamphuggeri, der måske nok er billigere i første omgang, men som på sigt kan komme til at koste dyrt - både pga. risikoen for skader, og når man må betale igen for at få fejlene udbedret, siger Simon O. Rasmussen.

Derfor er rådet fra Tekniq Arbejdsgiverne klart:

- Vi opfordrer på det kraftigste til, at man benytter autoriseret arbejdskraft, når man skal have udført arbejde på de tekniske installationer i hjemmet. På den måde kan man være sikker på, at arbejdet bliver udført korrekt, ligesom man er omfattet af en garantiordning, hvis der mod forventning skulle være begået fejl. Det betaler sig i det lange løb, siger Simon O. Rasmussen.

-kj

Læs mere om VVS

12/11 2019
  • Danvak

    Danvak

    Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
  • Munters

    Munters

    Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima