
Unidrain øger resultat trods trængt marked
Bruttofortjenesten stiger med cirka 2,5 millioner kroner og giver et nettoresultat på 18 millioner, en stigning i forhold til året før.
Efter et år, hvor mange aktører i byggebranchen har oplevet stor usikkerhed, præsenterer den danske producent af det ikoniske linjeafløb, Unidrain, et årsregnskab med både øget indtjening og bruttofortjeneste.
2024 var på mange fronter et udfordrende år for byggebranchen, der oplevede faldende efterspørgsel, stigende inflation og højere materialepriser.
Det til trods viser seneste regnskab fra det danske brand Unidrain, der blandt andet står bag det kendte linjeafløb, en virksomhed, der har formået at fastholde et mere end fornuftigt resultat.
Det er blandt andet sket gennem et fokus på at optimere kerneforretningen med det førnævnte linjeafløb samtidig med øget opmærksomhed rettet mod nye eksportmarkeder som et vigtigt element i den fremtidige vækst.
- På trods af, at vi ikke har nået niveauet fra 2019-2021, så har 2024 været et tilfredsstillende år i den betragtning, at markedsaktiviteten som helhed er gået ned. Det har primært været øget eksport og nye boligbyggerier, der har været hoveddrivkraften bag årsresultatet, udtaler Unidrains administrerende direktør, Martin Damtoft.
Øget aktivitet i Norden
Mens bruttofortjenesten stiger med cirka 2,5 millioner kroner, så ender årsregnskabet med et overskud på 18 millioner, hvilket er en stigning i forhold til året før.
Det er blandt andet øget aktivitet i det nordiske byggeri, der har været den bærende drivkraft i det fine resultat. Her skal særligt Island nævnes som et marked, hvor Unidrain har oplevet både vækst og omsætningsstigning. Samtidig kan man løfte sløret for, at virksomheden fremover arbejder på at udbygge sin markedsposition i Europa.
Det er på trods af, at det nye regnskabsår langt fra er startet som forventet.
- Ved indgangen til 2025 var vi mere positive og forventede en stigning i markedet, dels på grund af udsigten til rentenedsættelserne, og dels fordi der begyndte at komme mere styr på inflationen, hvilket varslede mere stabilitet i markedet, forklarer Martin Damtoft og tilføjer:
- Men så skete der ting og sager på den globale scene, og makroøkonomisk er det umuligt at spå om, hvor det lander. Én ting er dog sikker – det er stik imod alt det, markedet ønsker sig og har brug for, nemlig stabilitet, forudsigelighed og ro.
-kis