LCA
LCA
scroll
Efter 27 år: Arkitekt sælger sit livsværk til rådgiverFlere af medarbejderne var samlet i Grøften i Tivoli til fejring af fusionen mellem ARCnordic og Svalebæk.

Efter 27 år: Arkitekt sælger sit livsværk til rådgiver

Arkitektfirmaet Tegnestuen Svalebæk er blevet opkøbt af arkitekt- og ingeniørfirmaet ARCnordic, som derved får flere ben at stå på

Som led i ARCnordics vækstplan og strategi for at brede kompetencerne ud har arkitekt- og
ingeniørfirmaet pr. 1. maj overtaget det fulde ejerskab af arkitektfirmaet Tegnestuen
Svalebæk.

Svalebæks stifter og ejer, Henrik Svalebæk, fortsætter som resten af medarbejderne i det nye set-up, og eksisterende kunder og opgaver vil ikke blive påvirket af fusionen.

Direktør i ARCnordic, Peter Lindholm, er begejstret over handlen.

- Først og fremmest er vi yderst taknemmelige for at have fået muligheden for at overtage Henriks livsværk.

- Henrik har gennem næsten 30 år opbygget en professionel og højt specialiseret virksomhed med enorm byggeteknisk viden, så for os giver det bare virkelig god mening, siger Peter Lindholm og uddyber:

- Svalebæks medarbejdere har en teknisk viden omkring renoveringsarbejdet, som supplerer vores kompetencer fantastisk godt. Samtidig er de stærke på ejer- og andelsboligområdet, hvilket er et vigtigt fokusområde i vores strategi.

Beslutningen om at sælge en virksomhed, som man selv har bygget op, er aldrig nem. Men det var den åbenlyse løsning for Henrik Svalebæk, der som navnet antyder selv stiftede virksomheden for 27 år siden.

- Det er det rigtige for mig, og med ARCnordic som vores nye 'hjem' er vi endt det helt rigtige sted. Jeg har fra starten kunnet mærke på både Peter og Andreas (partnere i ARCnordic red.), at det vigtigste har været at få alle medarbejderne med.

- Nogen af os har jo været sammen i mange år, så det gør mig både tryg og glad, at mennesker ender med at betyde mest i en virksomhedshandel.

Det er ikke af nød, at Henrik Svalebæk sælger. I seneste regnskab landede selskabet et EBITDA på 1,5 mio. kr., hvilket har været gennemsnittet over de seneste fire regnskabsår.

ARCnordic råder i forvejen over arkitekter, certificerede ingeniører og brandspecialister, men med tilførslen af Svalebæk, har man nu fire certificerede brandrådgivere.

- Vi er selvfølgelig rigtig glade for at få en håndfuld dybt specialiserede bygningskonstruktører mere som kollegaer, men med nu i alt fire certificerede brandrådgivere i huset er vi endelig klar til for alvor at steppe op på den front.

- Vi ved, at markedet og efterspørgslen er der, for vi mærker den, og det er bare enormt befriende nu at vide, at vi kan løse alle opgaverne, siger en tydeligt begejstret Andreas Lindholm, der som partner sidder med ansvaret for kunderelationer i ARCnordic.

Tegnestuen Svalebæk fortsætter i en tid som selvstændig virksomhed, men det er meningen, at den relativt hurtigt integreres fuldt ud i ARCnordic.

Alle medarbejdere i de to virksomheder fortsætter i samme funktioner som hidtil, og Svalebæks medarbejdere rykker allerede om kort tid til ARCnordics klassiske domicil i hjertet af Hillerød.

Når fusionen mellem de virksomheder formelt er gennemført, så råder man over mere end 25 medarbejdere og forventer med fortsat vækst en omsætning i det kommende år på 25-30 mio. kr.

-dc

2/5 2024
 • Aart spiller med musklerne

  Aart spiller med musklerne

  arkitektur ›Arkitektvirksomheden Aart har for nylig vundet fire store opgaver indenfor den almene sektor – heraf to i Vestdanmark, hvor virksomheden har satset på det almene felt som et strategisk indsatsområde gennem de seneste år
 • Micro Living bliver boligkonceptet bag det nye projekt Hillerød Posthus

  Micro Living bliver boligkonceptet bag det nye projekt Hillerød Posthus

  arkitektur ›Ny ejer af Hillerød Posthus vil omdanne det til moderne micro-lejligheder med fokus på bæredygtighed og genanvendelighed. Borgmesteren glæder sig over den betydningsfulde forvandling, der vil skabe spændende boliger tæt ved stationen.
 • Masser af kreativitet i arkitekternes bud på Fingerplan 2.0

  Masser af kreativitet i arkitekternes bud på Fingerplan 2.0

  arkitektur ›De fem vinderforslag arbejder blandt andet med en helt ny bystruktur på Sjælland, hvor det centrale København, Roskilde og Hillerød udgør tre knudepunkter i et fremtidigt urbant kredsløb
 • Nyt vartegn i Assens kan snart tage form

  Nyt vartegn i Assens kan snart tage form

  arkitektur ›Vinderen af arkitektkonkurrencen om at bygge et nationalt Kyst- og Lystfiskercenter på Midtermolen i Assens er nu fundet. Det er arkitektfirmaet 3XN, der har tegnet vinderforslaget, som står til at blive et markant vartegn for Assens
 • Smed tidligere direktør på porten – nu har Vilhelm Lauritzen Arkitekter fundet afløseren

  Smed tidligere direktør på porten – nu har Vilhelm Lauritzen Arkitekter fundet afløseren

  arkitektur ›Vilhelm Lauritzen Arkitekter får ny administrerende direktør. Frants Nielsen indtræder i stillingen, hvor han nu skal videreføre tegnestuens vækst og drive ambitionen om at styrke tilstedeværelsen på de nordeuropæiske markeder
 • Finder ny afdelingschef internt

  Finder ny afdelingschef internt

  arkitektur ›Den nuværende afdelingschef på C.F. Møllers hovedkontor i Aarhus går på pension, og senior projektleder Christian Pihlmark, der har været i virksomheden i 14 år, tager over
 • Mette Kynne Frandsen stopper i Henning Larsen – afløseren hentes internt

  Mette Kynne Frandsen stopper i Henning Larsen – afløseren hentes internt

  arkitektur ›Efter mere end to årtier som administrerende direktør træder Mette Kynne Frandsen tilbage og giver stafetten videre til Jacob Kurek med virkning fra 1. september 2024
 • Nyt projekt matchmaker kommuner og tegnestuer

  Nyt projekt matchmaker kommuner og tegnestuer

  arkitektur ›Med Projekt Start har Dreyers Fond og Arkitektforeningen sat sig for at hjælpe kommuner og tegnestuer med at finde hinanden og arbejde sammen om konkrete projekter. 20 tegnestuer, som skal matches med konkrete opgaver i kommunerne, er udvalgt