LCA
LCA
scroll
Mette Kynne Frandsen stopper i Henning Larsen – afløseren hentes interntMette Kynne Frandsen har været del af ledergruppen siden 1998, og i 2003 overtog hun rollen som administrerende direktør.

Mette Kynne Frandsen stopper i Henning Larsen – afløseren hentes internt

Efter mere end to årtier som administrerende direktør træder Mette Kynne Frandsen tilbage og giver stafetten videre til Jacob Kurek med virkning fra 1. september 2024

Under Mette Kynne Frandsens ledelse er Henning Larsen vokset fra 80 medarbejdere i et enkelt studie i København til over 650 medarbejdere på tværs af kontorer i Danmark, Færøerne, Norge, Sverige, Tyskland, USA, Singapore, Hong Kong og Australien.

Virksomhedens projekter spænder nu over seks kontinenter.

- Henning Larsen så selv muligheder før andre og havde skabt en nysgerrig og stærk faglig kultur. Da jeg overtog efter, var der et stort internationalt potentiale, og vi var ivrige efter at bringe vores kultur og arkitektur til live uden for Danmark.

- Jeg er utrolig stolt over, at jeg nu kan se tilbage på en spændende rejse, hvor vi ikke bare har vokset forretningen og gjort virksomheden til en global spiller, men også bragt dansk arkitektur og markante signaturprojekter ud til hele verden, siger Mette Kynne Frandsen.

Mette Kynne Frandsen har været ansat hos Henning Larsen siden 1993. Siden 1998 har hun været en del af ledergruppen, og i 2003 overtog hun rollen som administrerende direktør.

I 2020 blev Henning Larsen købt af Rambøll for at forbedre det tværfaglige samarbejde og styrke den globale tilstedeværelse.

Jacob Kurek, der startede i virksomheden som praktikant i 1997 og blev partner efter generationsskiftet, hvor Henning Larsen selv trådte tilbage, træder nu ind i rollen som administrerende direktør.

Jacob Kurek er i øjeblikket Global Market Director og har været medvirkende til at drive den internationale forretning og stå i spidsen for mange vigtige projekter verden over.

- Det har været en stor fornøjelse at arbejde sammen med Mette gennem de sidste fire år, hvor vi har skabt en virksomhed inden for arkitektur, landskab og bydesign med 650 medarbejdere og en stærk international markedsposition.

- Det har været transformerende at indlemme Henning Larsen i Rambøll-familien, og jeg vil gerne takke Mette for hendes engagement, store indsats og den inspiration, hun har givet.

- Jeg er også glad for, at Jacob Kurek overtager ledelsen af Henning Larsen fra september og sammen med resten af Henning Larsens ledelsesteam vil tage de næste vigtige strategiske skridt i vores fælles ambition om at levere bæredygtig og integreret arkitektur og designløsninger til fremtidens byggede miljø, byer og samfund, siger Peter Heymann Andersen, der er vicedirektør i Rambøll og bestyrelsesformand i Henning Larsen.

-dc

21/6 2024
 • Aart spiller med musklerne

  Aart spiller med musklerne

  arkitektur ›Arkitektvirksomheden Aart har for nylig vundet fire store opgaver indenfor den almene sektor – heraf to i Vestdanmark, hvor virksomheden har satset på det almene felt som et strategisk indsatsområde gennem de seneste år
 • Micro Living bliver boligkonceptet bag det nye projekt Hillerød Posthus

  Micro Living bliver boligkonceptet bag det nye projekt Hillerød Posthus

  arkitektur ›Ny ejer af Hillerød Posthus vil omdanne det til moderne micro-lejligheder med fokus på bæredygtighed og genanvendelighed. Borgmesteren glæder sig over den betydningsfulde forvandling, der vil skabe spændende boliger tæt ved stationen.
 • Masser af kreativitet i arkitekternes bud på Fingerplan 2.0

  Masser af kreativitet i arkitekternes bud på Fingerplan 2.0

  arkitektur ›De fem vinderforslag arbejder blandt andet med en helt ny bystruktur på Sjælland, hvor det centrale København, Roskilde og Hillerød udgør tre knudepunkter i et fremtidigt urbant kredsløb
 • Nyt vartegn i Assens kan snart tage form

  Nyt vartegn i Assens kan snart tage form

  arkitektur ›Vinderen af arkitektkonkurrencen om at bygge et nationalt Kyst- og Lystfiskercenter på Midtermolen i Assens er nu fundet. Det er arkitektfirmaet 3XN, der har tegnet vinderforslaget, som står til at blive et markant vartegn for Assens
 • Smed tidligere direktør på porten – nu har Vilhelm Lauritzen Arkitekter fundet afløseren

  Smed tidligere direktør på porten – nu har Vilhelm Lauritzen Arkitekter fundet afløseren

  arkitektur ›Vilhelm Lauritzen Arkitekter får ny administrerende direktør. Frants Nielsen indtræder i stillingen, hvor han nu skal videreføre tegnestuens vækst og drive ambitionen om at styrke tilstedeværelsen på de nordeuropæiske markeder
 • Finder ny afdelingschef internt

  Finder ny afdelingschef internt

  arkitektur ›Den nuværende afdelingschef på C.F. Møllers hovedkontor i Aarhus går på pension, og senior projektleder Christian Pihlmark, der har været i virksomheden i 14 år, tager over
 • Nyt projekt matchmaker kommuner og tegnestuer

  Nyt projekt matchmaker kommuner og tegnestuer

  arkitektur ›Med Projekt Start har Dreyers Fond og Arkitektforeningen sat sig for at hjælpe kommuner og tegnestuer med at finde hinanden og arbejde sammen om konkrete projekter. 20 tegnestuer, som skal matches med konkrete opgaver i kommunerne, er udvalgt
 • Når finansieringen er på plads, får Nordsjælland et transformeret museum

  Når finansieringen er på plads, får Nordsjælland et transformeret museum

  arkitektur ›Med nyt skitseprojekt fra arkitektvirksomheden Aart er drømmen om nordkystmuseet, 'Livet ved havet', rykket tættere på. Museet skal tilbyde en helhedsoplevelse til glæde for både besøgende og lokale borgere