Aktuelle nyheder - Byggeri

AGF spytter det dobbelte i nyt stadionStade Velodrome i Marseille er designet af franske SCAU, der har lagt billet ind på det nye stadion i Aarhus.

AGF spytter det dobbelte i nyt stadion

Oprindeligt ville fodboldflagskibet i landets næststørste by skyde 50 millioner kroner i et nyt stadion, men nu vil Aarhus Gymnastik Forening bidrage med 100 millioner, efter flere sponsorer har meldt sig på banen

Del artiklen på

De første streger til AGFs nye fodboldstadion bliver sat i disse dage. Seks internationalt anerkendte arkitektteams dyster om at tegne det nye stadion, og senere på året vil et vinderprojekt blive offentliggjort. Ambitionerne er store, og AGF er nu parat til at skyde endnu flere penge ind i projektet.

- Med de flotte donationer fra Salling Fondene og Lind Invest er der blevet skabt grobund for, at Aarhus kan få et nyt, banebrydende fodboldstadion, og vi har helt fra starten givet tilsagn om, at vi vil bidrage med 50 mio. kroner. Det beløb er vi nu parat til at fordoble, så vi kommer med 100 mio. kroner. AGF har i over 100 år haft hjemmebane for enden af Stadion Allé, og vi vil gerne bidrage til, at byen får et stadion i international topklasse. Og som vi også tidligere har meldt ud, så skal de millioner, vi tilfører, primært øremærkes topmoderne VIP- og konferencefaciliteter, siger Lars Fournais, bestyrelsesformand i AGF A/S.

AGF’s tilsagn om 100 mio. kroner afhænger af, at der findes en fornuftig løsning på en række centrale forhold.

- Det er vigtigt at understrege, at vi endnu ikke har en endelig aftale på plads med Aarhus Kommune. Med de 100 mio. kroner, vi er villige til at skyde ind i projektet, følger naturligvis nogle betingelser, og der er stadig flere centrale forhold, som er uafklarede – blandt andet i forhold til den fremtidige driftsmodel, og hvordan vi løser udfordringen med at afvikle vores kampe, mens byggeriet er i gang. Men vi har en god dialog med kommunen, og vi er fortrøstningsfulde i forhold til at finde en løsning, som alle parter er tilfredse med, og som vil gavne hele byen, siger Lars Fournais, der glæder sig til at se de seks arkitektteams bud på et nyt, banebrydende fodboldstadion til byen.

- Det er et imponerende stærkt felt, der er udvalgt til at tegne byens fodboldstadion, og det bliver en stor dag, når vi senere på året har fundet en vinder og er kommet et stort skridt nærmere det første spadestik.

Byens nye fodboldstadion skal stå færdigt i 2026.

Læs mere om Byggeri

19/1 2022
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.