
Alt starter med erhvervsskolerne
For andet år i træk blev 24 af landets mest lovende handelselever hyldet ved et stort arrangement, da uddelingen af Bygma Talentlegat 2025 løb af stablen. De tilstedeværende fik gode råd med på vejen af af tidligere direktør for Mærsk Søren Skou
Igen i år blev hyldet af Bygma med Talentlegatet, der lod 24 nøje udvalgte erhvervsskoleelever få en plads i solen ved et stort anlagt arrangement i de DGNB Guld-certificerede lokaler i Bygma Svendborg.
Et af programpunkterne var et inspirerende oplæg ved den tidligere administrerende direktør i Mærsk og nuværende bestyrelsesformand i Bygma Gruppen, Søren Skou.
Udover at fortælle om sin egen rejse fra elev til topleder i branchen så havde han ros til overs for de unge talentlegatmodtagere:
- Jeg er rigtig glad for, at de har valgt en handelsuddannelse, fordi der er brug for dem – ikke bare i Bygma, men i Danmark som land, fortalte Søren Skou og tilføjede:
- En handelsuddannelse giver dem et rigtigt godt fundament for en god livsbane og en god karriere, de hele tiden bygge ovenpå. Så det skal vi hylde i dag.
Bygma Talentlegat blev afholdt første gang i 2024 med ønsket om at sætte mere fokus på de unge erhvervsskoleelever, der gør noget ekstra for at udmærke sig på vejen mod en karriere i handelsbranchen.
- Fremtiden ser lys ud for handelsbranchen generelt set, men hvis ikke vi formår at få tiltrukket de unge mennesker, så går vi en svær tid i møde, når vi kigger efter 2030. Derfor ved vi i Bygma, at vi skal være en del af løsningen.
- Det kommer til at kræve en fælles indsats at gøre opmærksom på fremtids- og karrieremulighederne i branchen, og med talentlegatet ønsker vi at gøre vores for, at den generationskløft, der ser ud til at komme inden for en kort årrække, bliver taklet bedst muligt, siger administrerende direktør i Bygma, Michael Madsen.
En af de unge, der torsdag var på scenen for at modtage Bygma Talentlegat 2025, var Signe H. Bonderup fra Aalborg Handelsskole.
- Det var megafedt at blive indstillet til et talentlegat. Det gav mig stor motivation til at blive ved, og det er jo et kæmpe klap på skulderen, fortæller den unge handelsskolelev, og på spørgsmålet om, hvorfor hun netop har valgt en erhvervsuddannelse, svarer Signe H Bonderup:
- Det har jeg, fordi jeg synes det lød lidt kedeligt bare at sidde tre år på skolebænken. Jeg ville hellere ud og arbejde, og det matcher rigtig godt den uddannelse, jeg har valgt.
Netop samarbejde med erhvervsskolerne er da også et centralt punkt for Bygma, når det kommer til at fremhæve de næste generationer i handelsbranchen.
Et samarbejde, som løbende bliver udvidet til nu også at inkludere karrieremesser, ung-til-ung kommunikation og praktikophold.
- Vi har en rigtig god dialog med skolerne, fordi vi ved, at det starter med dem.
- Mulighederne ved en handelsuddannelse i dag er jo mange, og det handler både om at blive rigtig dygtig til det fag, man studerer, men også om at lære fra branchens allerbedste, når man hurtigt kommer ud i erhvervslivet og får hands-on erfaring med helt konkrete arbejdsopgaver, siger Rikke V. Jørgensen, der er HR Business Partner i Bygma.
- De unge stiller jo allerede tidligt krav til en kommende arbejdsplads og er bevidste om, hvad de skal kunne se for muligheder ved en karriere i eksempelvis Bygma.
- Derfor skal vi hele tiden se på, hvordan vi kan imødekomme dem og motivere dem til at vælge en karriere her. For det er det, Bygma Talentlegat skal kunne: oplyse, motivere og inspirere de unge talenter, siger hun.
De seks skoler, der har indstillet elever til legatet, er:
IBC Kolding
Roskilde Handelsskole
Tietgenskolen Odense
ZBC Næstved/Ringsted
Aalborg Handelsskole
Aarhus Business College
-dc