Aktuelle nyheder - Byggeri

Båthorn og kameraer sikrer hurtig evakuering ved ulykker på museumsbyggeri

Båthorn og kameraer sikrer hurtig evakuering ved ulykker på museumsbyggeri

Kameraer skal sikre hurtig og effektiv evakuering af byggepladsen på Statens Naturhistoriske Museum

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Med kameraer ved alle nedgange til de store udstillingsrum på Statens Naturhistoriske Museum

er der styr på, hvor og hvor mange håndværkere, der er under jorden.
Og dermed kan håndværkerne, som arbejder i de underjordiske udstillingsrum på byggepladsen, hvis ulykken ske, forvente en effektiv redningsindsats.

Den store byggegrube på byggepladsen er dækket af landskabsdækket, som museumsgæsterne kommer til at bevæge sig gennem på vej til museumsindgangen. Under landskabsdækket findes museets store, underjordiske udstillingsrum.

Styr på håndværkerne
Med kameraerne tælles de personer, der går til og fra rummene. Teknikken svarer til den, man benyttede i eksempelvis indkøbscentre, under coronapandemien. Det betyder, at der er et overblik i forhold til, hvor der skal sættes ind med personredning, hvis det skulle blive nødvendigt.

Almindelig praksis på lignende byggepladser, hvor håndværkerne arbejder under jorden, er ifølge projektchef Hanne Alrø at anvende ’hundetegn’, der hænges op ved nedgangen:

- Vi har ønsket at gøre det endnu nemmere, så der er styr på alle håndværkere uden, at de selv skal huske at gøre noget for at angive deres position. Det overblik får vi med de opsatte kameraer på byggepladsen, siger hun.

En slags båthorn
Foruden anvendelsen af kameraer er der opsat seks lydgivende advarselsalarmer, da store dele af de nederste etager i udstillingsrummene ikke har mobildækning.

Advarselsalarmerne, som kan sammenlignes med en slags ’båthorn’, fungerer med nødstrøm. Det betyder, at de fungerer selv ved strømsvigt på resten af byggepladsen.

- Hvis en evakuering og redningsindsats bliver nødvendig, skal vi naturligvis kunne sikre, at det kan ske effektivt, og derfor er de opsatte kameraer og alarmer en rigtig god løsning, siger Hanne Alrø.

Forventningen er, at alarmer og kameraer kan benyttes på andre af Vejdirektoratets projekter, når de ikke længere skal bruges på byggepladsen for Statens Naturhistoriske Museum.


Læs mere om Byggeri

27/9 2022
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.