left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Byggebeskæftigelsen rykker mod nye højder

Byggebeskæftigelsen rykker mod nye højder

Forbedrede muligheder og regler for totalinddækning har gjort det muligt at arbejde 'ude' hele året, og det forbedrer markant beskæftigelsestallene for 1. kvartal

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Danmarks Statistiks opgørelse over den kvartalsvise byggebeskæftigelse kaldes populært for 'byggeriets kongetal', og det viste for 1. kvartal 2019 176.200 beskæftigede i bygge- og anlægsbranchen - korrigeret for normale sæsonudsving.

Det er ifølge cheføkonom Bo Sandberg i Dansk Byggeri en kraftig stigning på 2400 beskæftigede i forhold til 4. kvartal, og dermed befinder 'byggeriets kongetal' sig på det højeste niveau i 11 år.

Samtidig er der en mere flad udvikling i horisonten, fordi ejerlejlighedsmarkedet nærmer sig et mætningspunkt og der er færre vej- og baneprojekter at regne på.

Totalinddækning har udlignet årstiderne
Bo Sandberg Sandberg noterer, at sæsonudsvingene er blevet mindsket i de seneste årtier – dels på grund af generel stor travlhed året rundt og dels fordi nye totalinddækningsmetoder har gjort det muligt at arbejde 'ude' i al slags vejr.

- Men selvfølgelig har det på marginalen fortsat en væsentlig betydning, om det er en hård eller mild vinter. Og den milde vinter 2019 medvirker til et meget flot facit for byggebeskæftigelsen fra årets start. Selvom der er udsigt til en fladere udvikling i byggebeskæftigelsen senere i 2019 og i 2020, så vil der fortsat være udfordringer med at skaffe kvalificerede medarbejdere, siger Bo Sandberg.

Plads til flere på arbejdsmarkedet
Omvendt peger han på, at et fortsat presset arbejdsmarked også betyder, at marginaliserede grupper kan få fodfæste på arbejdsmarkedet.

Efter fem år med en gennemsnitlig årlig beskæftigelsesvækst på mellem 3½ og 4 procent, forventer Dansk Byggeri i sin seneste prognose fra marts 2019 en mere moderat jobvækst på 1,7 procent, svarende til knap 3.000 nye job i byggeriet i 2019.


Læs mere om Byggeri

17/4 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder