Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Byggebranchen præsterer igen flere arbejdstimer

Byggebranchen præsterer igen flere arbejdstimer

Blandt de emner, der er på bordet i de igangværende regeringsforhandlinger, er spørgsmålet om den danske økonomi. Og her tyder meget på, at udgangspunktet er godt for den kommende statsminister

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Danmarks Statistiks arbejdstidsregnskab for 1. kvartal 2019 viser en fremgang på 0,6 procent i antal præsterede timer på det samlede arbejdsmarked, og på hele 2,1procent i bygge- og anlægsbranchen set i forhold til det foregående kvartal.

Ifølge Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg, er arbejdstidsregnskabet ’den mest præcise opgørelse af beskæftigelsen’:

- De nye tal dokumenterer, at der i årets første kvartal fortsat var god fart på arbejdsmarkedet, ikke mindst i byggeriet. Så trods et mere usikkert internationalt baggrundstæppe, og trods mangel på medarbejdere, bliver arbejdsmarkedet ved at levere varen, i hvert fald en tid endnu, siger Bo Sandberg.

Mangler adgang til udenlandsk arbejdskraft
Dansk Byggeri forventer en mere flad beskæftigelsesudvikling i bygge/anlæg senere i løbet af 2019, men de nye tal for aktiviteten i 1. kvartal viser en fortsat fremgang i 2019 med en beskæftigelsesvækst på 1,2procent i 1. kvartal og et hop i arbejdstiden på 2,1procent:

- De præsterede arbejdstimer stiger mere end beskæftigelsen. Det tyder på, at virksomhederne sørger for at få mest muligt ud af den eksisterende arbejdskraft på grund af de fortsatte udfordringer med at skaffe nye medarbejdere i mange af byggevirksomhederne. Derfor er det også vigtigt, at der stadig er politisk fokus på en fortsat reformdagsorden og adgang til udenlandsk arbejdskraft, siger Bo Sandberg.


Læs mere om Byggeri

14/6 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMalingMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder