Aktuelle nyheder - Byggeri

Coronaregler for indkvartering gøres permanenteBeskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (foto Keld Navntoft)

Coronaregler for indkvartering gøres permanente

Regeringen har sendt forslag i høring, der vil stille skrappere krav til indkvartering af udenlandske ansatte

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard kritiserer nu voldsomt de indkvarteringsforhold, der for ofte gælder for udenlandsk arbejdskraft i Danmark.

Han siger direkte, at ’det er på høje tid, at vi ser på de boligforhold, som arbejdsgiverne tilbyder arbejdskraft her i landet':

- Vi har set eksempler, der er under al kritik, og som man bare ikke kan byde hårdt arbejdende mennesker. Vi har tradition for at stille høje krav til løn-og arbejdsvilkår for arbejdstagere, og derfor synes vi også, det er på sin plads, at vi stiller krav til de boliger, som arbejdsgiverne stiller til rådighed, siger ministeren blandt andet.

100 års fællesskab
Han understreger, at regeringen hverken vil acceptere usikre eller utrygge arbejdsvilkår for lønmodtagere i Danmark, og hen henviser til, at det danske samfund bygger på løn-og arbejdsvilkår, som arbejdsmarkedets parter i fællesskab har forhandlet sig til igennem mere end 100 år

Under coronapandemien indførte politikerne regler med krav til arbejdsgivere, som stiller boliger til rådighed.

Der var tale om mindstekrav til boligens indretning og rengøring med det formål, at m,an ville forebygge smitte med covid-19.

Bare ikke i orden
De midlertidige regler blev lavet i forbindelse med en række eksempler på smitteudbrud på blandt andet byggepladser, hvor udenlandsk arbejdskraft blev indkvarteret af deres arbejdsgivere under helt uacceptable forhold:

- Og vi har set indkvarteringer både før og efter corona, hvor mange arbejdstagere bor på meget lidt plads og under forhold, der bare ikke er i orden, siger Peter Hummelgaard.
Regeringen vil derfor indføre generelle regler med præcis samme formål, og den har for nylig sendt et lovforslag i høring, der skal sikre, at boliger, der bliver stillet til rådighed for ansatte i Danmark, er ’ordentlige og tidssvarende’.

Kampen mod social dumping
Kravene til boligen vil blandt andet omfatte soverum med vindue og egen seng, toilet og badefaciliteter og adgang til køkken:

- Vi har investeret massivt i at bekæmpe social dumping på en række områder, og i efteråret vil der blive indkaldt til forhandlinger om en ny arbejdsmiljøaftale, der vil fortsætte det høje niveau for arbejdsmiljø og social dumping i de kommende år. Et ordnet arbejdsmarked med fair forhold kommer nemlig os alle til gavn - både lønmodtagerne, arbejdsgiverne og samfundet som helhed. Det er på høje tid, at vi ser på de boligforhold, som arbejdsgiverne tilbyder arbejdskraft her i landet, slutter beskæftigelsesministeren.

Læs mere om Byggeri

10/8 2022
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.