LCA
LCA
scroll
Det vrimler med lærlinge på Femern-projektetFemern Bælt-forbindelsen forventes at åbne i 2029. Foto: Femern A/S.

Det vrimler med lærlinge på Femern-projektet

Hovedentreprenørkonsortiet på Femern-projektet, Femern Link Contractors, har på nuværende tidspunkt haft lærlinge svarende til 162 lærlingeårsværk. Det svarer til en tredjedel af lærlingemålsætningen

Minimum 500 lærlingeårsværk skal uddannes på danmarkshistoriens største infrastrukturprojekt, byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen.

Femern Link Contractors, FLC, skal uddanne langt størstedelen af det samlede antal lærlingeårsværk.

Målsætningen, der er fastlagt i kontrakten mellem bygherren Femern A/S og FLC, er, at FLC skal uddanne 470 lærlingeårsværk, og på nuværende tidspunkt har FLC haft 162 lærlingeårsværk, hvilket svarer til en tredjedel af målsætningen.

- Vi har siden september 2021, hvor vi ansatte den første lærling, i alt indfriet 162 lærlingeårsværk på projektet indenfor 18 meget forskellige uddannelser.

- Det er en milepæl, vi er stolte over at have nået. I øjeblikket har vi cirka 100 fuldtidslærlinge ansat, fortæller Charlotte Lie Steen, ansvarlig for lærlingeindsatsen hos FLC.

Hun fremhæver et rigtigt godt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne kombineret med stærk fokus på trivsel blandt lærlingene som årsag til succesen.

Den indsats er FLC blandt andet blevet hædret for i 2023 ved at blive kåret til årets læreplads på Sjælland af ZBC, Zealand Business College.

- Derfor er jeg overbevist om, at vi kommer i mål med vores andel af lærlingemålsætningen, siger Charlotte Lie Steen.

Hos bygherren på Femern Bælt-projektet, Femern A/S, er der tilfredshed med FLC's bidrag til den samlede lærlingeindsats.

- Byggebranchen har et stort ansvar for at bidrage til at uddanne fremtidens kvalificerede arbejdskraft, og det ansvar tager vi som bygherre seriøst.

- Derfor er det en stor glæde, at FLC er godt på vej med at opfylde deres forpligtelse til at uddanne 470 lærlingeårsværk i byggeperioden.

- FLC's dedikerede lærlingekoordinatorer og uddannede lærlingeansvarlige i hvert sjak er nogle af de tiltag, som har bidraget til deres gode resultat, siger Emilie Juel-Helwig, direktør for bæredygtighed på Femern Bælt-projektet.

-dc

22/2 2024