isover
scroll
Digitale løsninger er essentielle for en grøn fremtid for byggebranchenLucio Blandini, digitaliseringsekspert og direktør for Werner Sobek, fortæller om behovet for en integreret og holistisk tilgang til byggeriet ved BIM World Copenhagen.

Digitale løsninger er essentielle for en grøn fremtid for byggebranchen

Byggebranchen gemmer på et enormt potentiale for at nedbringe CO2-udledningerne. Det er en af pointerne fra Lucio Blandini, digitaliseringsekspert og direktør for Werner Sobek, når han går på scenen til BIM World Copenhagen

Bygge- og anlægsbranchen står for 30 % af Danmarks CO2-udledning, og med en stor andel følger også en stor mulighed for forbedring. Det er særligt vigtigt, hvis Danmark skal leve op til Parisaftalen og altså nedbringe emissionerne med mindst 55 % i 2030 sammenlignet med 1990.

Byggeriets aktører behøver dog ikke at grave alt for dybt i værktøjskassen for at finde de bedste midler at tage i brug.

Der eksisterer nemlig allerede en lang række digitale løsninger, der er klar til at blive taget i brug og understøtte transformationen mod en bæredygtig byggebranche.

Derfor sætter BIM World Copenhagen digitaliseringen i førersædet, når det internationale event samler hele byggebranchen i KB Hallen på Frederiksberg d. 18. og 19. september.

Her vil en stribe førende talere og udstillere sammen vise vejen for en innovativ og grøn byggebranche anno 2024.

Et af hovednavnene er Lucio Blandini, digitaliseringsekspert og direktør for den tyske ingeniør- og arkitektvirksomhed Werner Sobek.

Hos Werner Sobek arbejder de målrettet med bæredygtighed inden for alle aspekter af byggeriet, og virksomheden er kendt for en række komplicerede projekter.

Blandini kommer derfor til at fortælle om, hvordan Werner Sobek selv bruger digitalisering til at gøre processerne mere bæredygtige. Hertil har han et vigtigt budskab med:

– For at forbedre bæredygtigheden i byggesektoren har vi brug for en integreret og holistisk tilgang til alle de forskellige faser – fra design til konstruktion, drift og demontering, siger han.

Således fremhæver Blandini, at vejen til en grøn og digital byggebranche udspringer fra alle hjørner af branchen. Og det er netop essensen af BIM World Copenhagen: Det er nødvendigt at arbejde med de nye teknologier på tværs af hele industrien for i fællesskab at nå i mål.

Til BIM World Copenhagen bliver der skabt et nysgerrigt og innovativt rum, hvor de besøgende kan gå i dybden med emner som dokumentationskrav, digitale LCA- og designprocesser, AI, open source-filformater og andre nye teknologier.

Her vil Blandini desuden lægge vægt på, at branchen skal koble de nye teknologier sammen for at kunne tage det grønne arbejde et skridt videre:

– Digitale værktøjer og metoder giver en enorm mulighed for ikke kun at bidrage med præcis information til at støtte design og produktion, men også for at forbinde de forskellige faser og overvinde den fragmentering og konservatisme, der er typisk for byggebranchen, forklarer han.

Hos arrangørerne fra Building Green genkender de behovet for kvalitetsdata til at skubbe byggebranchen i en grønnere retning.

Derfor kan besøgende til BIM World Copenhagen blive klogere på værdien af at opnå det rette data og ikke mindst tidlig inddragelse af det i designfasen, hvilket kan være afgørende for at nedbringe CO2-udledningerne.

– Det er essentielt at samarbejde på tværs af fagligheder og landegrænser, hvis vi skal i mål med klimaambitionerne.

- Derfor er vi superstolte over at have skabt et fagligt forum med vidensdeling på højeste plan og fokus på fælles udfordringer og løsninger til hele branchen, siger Sarah Elhauge, direktør for Building Green.

-dc

29/8 2024