scroll
Donationer af brugte bærbare hjælper unge med autismeNordvirk er en socialøkonomisk non-profit virksomhed, hvor alt økonomisk overskud bliver geninvesteret i at skabe uddannelses- og jobmuligheder for unge mennesker med autisme. Foto: Lars Horn.

Donationer af brugte bærbare hjælper unge med autisme

Sanistål vil fremover donere brugt it-udstyr til den socialøkonomiske virksomhed NordVirk, der ved at sælge gamle computere hjælper unge med autisme i gang med både uddannelse og arbejde

Sanistål har indgået en partnerskabsaftale med den socialøkonomiske it-virksomhed NordVirk i Aalborg, hvor alt økonomisk overskud bliver geninvesteret i uddannelses- og arbejdstræningsforløb for unge med autisme og lignende udviklingsforstyrrelser.

Aftalen betyder, at Sanistål fremover vil donere sit udtjente it-udstyr til NordVirk, hvor virksomheden allerede nu, har leveret sin første portion af bærbare computere til en værdi af omkring 40.000 kr.

Gitte Østergaard Futtrup, som er bæredygtighedschef i Sanistål, udtaler:

- Man kan ikke undgå at blive grebet af NordVirks arbejde med at give unge med autisme en arbejdsidentitet og få dem tættere på arbejdsmarkedet. Vi er stolte over at støtte virksomheden, som tydeligt gør en forskel for de unge mennesker, som de har i arbejdstræning.

Sanistål regner med at kunne levere tilsvarende mængder af it-udstyr til NordVirk et par gange om året.

Frederik tager sig af kunderne
I NordVirks butik kan man købe brugte og klargjorte computere. Her arbejder 20-årige Frederik Svenning Andersen, som er en af de unge med en autismediagnose.

- Jeg kan godt lide mit arbejde her i NordVirk. Jeg har prøvet forskellige opgaver, men nu arbejder jeg mest i vores butik. Jeg elsker kundekontakten, og det er helt klart noget, jeg har lært her. Jeg kunne godt tænke mig at komme til at arbejde i en butik i fremtiden, siger han.

NordVirk i Aalborg har lige nu 28 unge med autisme i arbejdstræning. De fleste deltager i et treårigt STU-forløb, hvor de som medarbejdere i virksomheden gennemfører en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse, der tager udgangspunkt i den enkelte unges behov og forudsætninger.

-tmk

26/9 2022