Aktuelle nyheder - Byggeri

Fremtidssikrer 500 almene boliger

Fremtidssikrer 500 almene boliger

Arbejdernes Boligforenings afdeling 23 i Esbjerg ligger godt seks kilometer vest for bymidten, tæt på stranden og andre rekreative områder. Kvarteret er opført i 1980’erne, og det var tiltrængt med en større renovering  

Del artiklen på

Det har været en af de helt store renoveringer, der har været tale om i forbindelse med Arbejdernes Boligforenings afdeling 23 i Esbjerg: En totalrenovering af godt 600 boliger, som er blevet reduceret med godt 100 styks under renoveringen. For eksempel ved at slå etværelses sammen med toværelses lejligheder, så der generelt er blevet færre, men større enheder, som passer bedre til det generelle boligbehov i byen, frem for hvad man satsede på i begyndelsen af 1980’erne, da kvarteret blev opført i bydelen Sædding. Således er lejemålene nu på mellem godt 50 og 120 m2.

Afdeling 23 består af flere forskellige typer af boliger. Der er tale om lejligheder i boligblokke, der er på mellem et og tre plan. De enkelte boligblokke ligger, så de tilsammen udgør en lille ’by i byen’ med opholdsarealer og gangstier imellem sig. Der er god plads til parkering udenom selve bebyggelseskernen. I området er der både legepladser og stisystem til den nærliggende skole, og der er masser af muligheder for at opholde sig udendørs. Der er mulighed for let indkøb i gåafstand, og større supermarkeder og detailbutikker kan nås på cykel eller med bus, som går lige udenfor døren. 

Med andre ord er afdelingen tiltalende for både unge familier og de ældre, og sådan har det været i mange år. Men totalrenoveringen var helt klart tiltrængt, hvis kvarteret skulle vedblive at være attraktivt at bo i.   

En stor omgang

Således er det en affære til omkring 600 mio. kr., der er lige ved at blive afsluttet. De sidste beboere forventes at være på plads i løbet af få måneder. 

For de mange penge er der blandt andet blevet skalmuret, så murværket fremstår i en mørkere mursten end den 80’er-røde sten, der var anvendt oprindeligt. Det samme er tilfældet, hvad angår tagene på boligerne. Der er kommet nye vinduer, som falder væsentlig bedre ind i byggeriet end de tidligere, døre og altaner er skiftet, og så er der sat elevator ind i bygningerne med tre etager, så der er bedre tilgængelighed for brugere af både barnevogne, kørestole og andre køretøjer. 

Desuden er der kommet ny ventilation i alle boliger, og de udvendige arealer er blevet renoveret. Således er legepladserne og opholdsarealerne alle blevet bragt up to date, der er blevet udvidet med yderligere parkeringsfaciliteter, gadebelysningen er ny, og kloakering og affaldssystem er også blevet renoveret i dele af bebyggelsen.  

God fremtidssikring

En ting er det udvendige udtryk, der har ændret sig. En anden er boligernes indre, som for alles vedkommende er blevet opgraderet med helt nyt inventar i form af køkken og bad samt generel istandsættelse. For nogle boligenheders vedkommende er der ikke pillet ved selve indretningen, mens andre er helt nyindrettede, fordi de er slået sammen af flere, mindre enheder. I alle boligenhederne er det lyse og venlige rum, der er nemme at sætte sit eget præg på og på den måde gøre boligen personlig.

Totalrenoveringen har betydet, at kvarteret har fået et gevaldigt løft, og at der er sikret gode boliger for en bred beboersammensætning mange år ind i fremtiden. De fleste af beboerne, som alle har været genhuset løbende, har da også valgt at vende tilbage til kvarteret, selvom der naturligvis har været tale om huslejestigninger. Til gengæld er klimaskærmen blevet opgraderet, så der er blevet penge at spare på varmeregningen, hvilket selvfølgelig hører med, når man skal beregne sine månedlige udgifter.

Ådals-kvarteret er et populært kvarter; både som midlertidig og tryg base, men også som fast base gennem mange år, og med den nye opgradering er det helt sikkert også tilfældet i fremtiden. 

Areal:

44.000 m2

Arkitekt:

Sweco 

Bygherre:

Arbejdernes Boligforening

Entreprenør:

Fagentreprise

Ingeniør:

Ingeniør’ne

-ms

Læs mere om Byggeri

29/6 2022
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.