LCA
LCA
scroll
Færre sætter bolig til salg

Færre sætter bolig til salg

12 procent af boligejerne har planer om at sætte boligen til salg, og det er færre end i begyndelsen af 2024 og for et år siden

Af Dan Bjerring

Mens det er vigtigt for entreprenørerne og de store håndværksvirksomheder, at der bygges meget nyt byggeri, så lever de mindre håndværkervirksomheder primært af vedligeholdelse og renoveringer i det bestående byggeri.

Og her spiller boligsalget meget ind, da mange ved køb af bolig får foretaget eksempelvis malearbejde, udskiftning af badeværelser eller nye køkkener.

Men ifølge en ny kvartalsundersøgelse fra YouGov – gennemført for ejendomsmæglerkæden Home i april med svar fra cirka 1.200 boligejere - tøver danskerne nu med at sætte deres hjem til salg.

Taler tydeligt sprog
Ifølge i undersøgelsen er der det næste halve år cirka 12 procent af boligejerne, der har planer om at sætte boligen til salg. Det er færre end i begyndelsen af året og end for et år siden.

I begyndelsen af 2024 havde 13 procent salgsplaner, og det samme gjaldt et år tidligere.
Homes boligmarkedsanalytiker, Henrik Hauthorn Jensen, mener, at den nye måling ’taler sit tydelige sprog’:

- Danskerne er tøvende med at sætte bolig til salg i denne tid – og i det hele taget lidt tilbageholdende på boligmarkedet, siger han.

Færrest på Sjælland
Det er især sjællandske boligejere, der holder igen med salgsplanerne. Kun seks Homes boligmarkedsanalytiker Henrik Hauthorn Jensen har planer om at sætte boligen til salg det næste halve år:

- I sommeren 2022 var interessen både for at købe og sælge ekstrem høj i regionen. Så måske var der et opsparet ønske om at sælge bolig, der er indfriet i løbet af det seneste år.

- Eller også ser de sjællandske boligejere blot mere pessimistisk på mulighederne i øjeblikket, siger han

Flere i København
Derimod ser det ud til, at interessen for at sælge lejlighed i København igen er stigende efter flere kvartaler med færre sælgere på markedet.

Syv Homes boligmarkedsanalytiker Henrik Hauthorn Jensen af lejlighedsejerne har planer om et salg, mens det kun var seks procent i januar, ni procent i oktober og 14 procent i juli. April er dermed på højde med april for et år siden:

- Lejlighedsmarkedet i Hovedstaden har haft en træg start på året med nedgang i handelsaktiviteten efter et skatteboom i salget op til nytår, og priserne er også faldet lidt i begyndelsen af 2024.

- Men måske ikke så meget, som mange forventede, blandt andet fordi udbuddet af ejerlejligheder er relativt begrænset, siger Homes analytiker

Kønsforskel
Der er i øvrigt forskel på kvinder og mænds adfærd på boligmarkedet.

Kun ti procent blandt de kvindelige boligejere, siger de har salgsplaner, mens 15 procent af mændene svarer, de har planer om et boligsalg det næste halve år.

30/4 2024